ZAPROSZENIE DO TESTÓW INW-01 :)

Robert Błaszczak

Dzięki za obszerny opis. Muszę sobie zamówić tego LD2410B. Z Twoich testów wygląda obiecująco.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
YoMan

Robert Błaszczak wrote: Fri Feb 02, 2024 8:43 pm Dzięki za obszerny opis. Muszę sobie zamówić tego LD2410B. Z Twoich testów wygląda obiecująco.
U mnie działają dwa. Ten nad stołem bez żadnego esp. Tylko sensor i przekaźnik. Drugi sobie działa testowo w kuchni podpięty do HA przez espHome i tu się bawie tymi ustawieniami
YoMan

YoMan wrote: Fri Feb 02, 2024 7:23 pm
Albert wrote: Fri Feb 02, 2024 10:34 am
Uprzedzam pytanie: nie, w supli nie ma zaimplementowanego żadnego czujnika obecności. A trochę szkoda :mrgreen:
Chyba generalnie "w supli" nie ma czujników bo to hardware. W cloudzie masz czujnik np. otwarcia drzwi lub okna, to są czujniki binarne, zmień ikonkę na wspomniane kropki i masz "czujnik". A co do hardware'u to podepniej LD2410B do esp i masz gotowy czujnik obecności konfigurowalny przez BT.
No trochę naokoło napisałem. Ale właśnie o to mi chodzi. Zaciekawiłeś mnie tym bardzo. Zamówię ten LD2410B i będę się bawił. Dzięki wielkie 👈🤙
YoMan

Albert wrote: Fri Feb 02, 2024 9:21 pm
YoMan wrote: Fri Feb 02, 2024 7:23 pm
Albert wrote: Fri Feb 02, 2024 10:34 am
Uprzedzam pytanie: nie, w supli nie ma zaimplementowanego żadnego czujnika obecności. A trochę szkoda :mrgreen:
Chyba generalnie "w supli" nie ma czujników bo to hardware. W cloudzie masz czujnik np. otwarcia drzwi lub okna, to są czujniki binarne, zmień ikonkę na wspomniane kropki i masz "czujnik". A co do hardware'u to podepniej LD2410B do esp i masz gotowy czujnik obecności konfigurowalny przez BT.
No trochę naokoło napisałem. Ale właśnie o to mi chodzi. Zaciekawiłeś mnie tym bardzo. Zamówię ten LD2410B i będę się bawił. Dzięki wielkie 👈🤙
Taka uwaga ... zamówcie kilka sztuk. Nie wiem dlaczego ale na początku miałem straszne problemy z uruchomieniem na HA. Nie widział żadnego z dwóch czujników. Walczyłem chyba ze 3 msce co kilkanascie dni próbowałem i miałem się poddać aż któregoś dnia nagle jeden ruszył.
Poza tym jak już ruszył to się okazało ze drugi był padnięty na amen. Zamówiłem 4 nowe i jeden z nich po krótkiej zabawie tez padł. Nie wiem czy moj bład typu przypadkowe zwarcie ale nic nie pokazuje i strasznie się grzeje - oparzyłem się w palce przez przypadek.
YoMan

A u mnie leży jeż jakiś czas w szufladzie i brak czasu na niego 😉
kiler88

Chętnie przetestuję INW-01 jako mini alarm i automatyczne zapalanie ledów przez podłączone do niego czujki ruchu.
robgold

Widzę to jako idealny moduł do spięcia z centralką Satela - Integrą. Chętnie przetestuje. Zastanawiam się tylko, czy nie powinno to również powstać w wersji "zielony kwadratowy mini" jak mSLW. W obudowach Satela OPU nie bardzo jest miejsce na szynę TH35.

A druga opcja to sterowanie oświetleniem ogrodowym w zależności od stanu bramy, furtki. Co prawda Bramę na SBW i stany można wyciągnąć ale już furtkę i dzwonek trzeba spiąć do czegoś "po kablu" :)
Duch__

robgold wrote: Sat Feb 03, 2024 4:23 pm Widzę to jako idealny moduł do spięcia z centralką Satela - Integrą. Chętnie przetestuje. Zastanawiam się tylko, czy nie powinno to również powstać w wersji "zielony kwadratowy mini" jak mSLW. W obudowach Satela OPU nie bardzo jest miejsce na szynę TH35.

A druga opcja to sterowanie oświetleniem ogrodowym w zależności od stanu bramy, furtki. Co prawda Bramę na SBW i stany można wyciągnąć ale już furtkę i dzwonek trzeba spiąć do czegoś "po kablu" :)
Do Satel Integra jest już Integracja na forum viewtopic.php?t=13816
Image
YoMan

Duch__ wrote: Sun Feb 04, 2024 12:24 am
Do Satel Integra jest już Integracja na forum viewtopic.php?t=13816
... ale nie wspiera załączenia alarmu i informacji o tym ;) przypominam się
YoMan

Aktualnie mam program obsługujący dwie centrale jednocześnie (Integrę 128 i 32). Obsługa wyjść też działa. Muszę okroić do jednej centrali, to wrzucę. Może dziś wieczorem.
Image

Return to “Nowości”