Witam, to mój pierwszy post, więc przepraszam, jeśli coś w nim nie tak.
Problem mam taki: wgrywam suplę do ESP 01s. Firmware się wgrywa, ESP szybko miga rozgłaszając sieć. Dodaję do aplikacji i wszystko jest ok.
Urządzenie dodane tzn Poprzedni status 21.49KB<br>Mode:CONFIG Zarejestrowany i gotowy.
naciskam OK pojawiają się urządzenia w aplikacji supli ale tego dodanego brak. ESP nadal szybko miga.
Na cloud. supla urządzenie się pojawia się pojawia, ustawienia zaawansowane wyłaczone, co jeszcze robię nie tak?
Próbowałem na kilku ESP i to samo. Mogę prosić o pomoc?
dodane urządzenie nie jest widoczne w aplikacji
-
Gitman
Miga szybko bo pewnie nie jest nic skonfigurowane żaden przycisk, przekaźnik, czujnik co według ciebie to urządzenie miałoby robić? Co to za moduł, czyste ESP?
-
Gang
Żeby było widoczne musisz mieć jakieś wyjście albo wejście [przekaźnik, przycisk, temp] zdefiniowane jescze w zasadzie przed dodaniem do cloud
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Pytanie co wgrywasz. Jeżeli GG to spróbuj odłączyć zasilanie i ponownie włączyć. GG ma problem i się nie resetuje samo.
YoMan
-
mihor2
Spróbowałem ponownie z nowym ESP. Wgrałem przez qui-generic. Włączony 1 przekaźnik. Otwieram sieć ESP konfiguruję tylko z 1 przekaźnikiem i niczego nie zmieniam, tylko uzupełniam dane. Zapisuję, restartuję, odłączam od zasilania i włączam zasilanie. Pojawia się w cloud. Dodaje się do aplikacji niby poprawnie, bo komunikat jest poprawny j.w. ale urządzenia w aplikacji nie ma, sieć jest cały czas rozgłaszana , bo led szybko miga, natomiast urządzenia w cloud nie idzie usunąć.
Co robię nie tak
Co robię nie tak
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Po pierwsze nie wiemy która wersje kolega wgrywa więc podpowiedziałem jedno z możliwych rozwiązań. Po drugie ostatnio generowałem chyba 7.12 i znowu nie było resetu
YoMan
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A w Cloud jest urządzenie z kanałem przekaźnika?mihor2 wrote: Sun Feb 11, 2024 12:46 pm Spróbowałem ponownie z nowym ESP. Wgrałem przez qui-generic. Włączony 1 przekaźnik. Otwieram sieć ESP konfiguruję tylko z 1 przekaźnikiem i niczego nie zmieniam, tylko uzupełniam dane. Zapisuję, restartuję, odłączam od zasilania i włączam zasilanie. Pojawia się w cloud. Dodaje się do aplikacji niby poprawnie, bo komunikat jest poprawny j.w. ale urządzenia w aplikacji nie ma, sieć jest cały czas rozgłaszana , bo led szybko miga, natomiast urządzenia w cloud nie idzie usunąć.
Co robię nie tak
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
mihor2
Wczoraj wgrywałem bezpośrednio z komputera czyli wersja gg wczorajsza (v7.12.16). W cloud kanałów nie ma, po kliknięciu w urządzenie otwiera się info, ale pod spodem napis PUSTO. Status w cloud widnieje jako połączony. Może to coś z konfiguracją, bo ja się na niej nie znam, więc zostawiam ustawienia domyślne. Np ustawienie GPIO dla przekaźników: ilość 1, Wyłącz. GPIO dla CONFIG: led - GPIO2-D4, LOW, przycisk - GPIO0-D3, 10 wciśnięć, SSL - nie zaznaczony, GUI - zaznaczony, gdy brak połączenia - reset odznaczony