dodane urządzenie nie jest widoczne w aplikacji

mihor2

Witam, to mój pierwszy post, więc przepraszam, jeśli coś w nim nie tak.
Problem mam taki: wgrywam suplę do ESP 01s. Firmware się wgrywa, ESP szybko miga rozgłaszając sieć. Dodaję do aplikacji i wszystko jest ok.
Urządzenie dodane tzn Poprzedni status 21.49KB<br>Mode:CONFIG Zarejestrowany i gotowy.
naciskam OK pojawiają się urządzenia w aplikacji supli ale tego dodanego brak. ESP nadal szybko miga.
Na cloud. supla urządzenie się pojawia się pojawia, ustawienia zaawansowane wyłaczone, co jeszcze robię nie tak?
Próbowałem na kilku ESP i to samo. Mogę prosić o pomoc?
Gitman

Miga szybko bo pewnie nie jest nic skonfigurowane żaden przycisk, przekaźnik, czujnik co według ciebie to urządzenie miałoby robić? Co to za moduł, czyste ESP?
Gang

Żeby było widoczne musisz mieć jakieś wyjście albo wejście [przekaźnik, przycisk, temp] zdefiniowane jescze w zasadzie przed dodaniem do cloud
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Pytanie co wgrywasz. Jeżeli GG to spróbuj odłączyć zasilanie i ponownie włączyć. GG ma problem i się nie resetuje samo.
YoMan
Been thanked: 5 times

YoMan wrote: Sun Feb 11, 2024 8:17 am Pytanie co wgrywasz. Jeżeli GG to spróbuj odłączyć zasilanie i ponownie włączyć. GG ma problem i się nie resetuje samo.
Czy jesteś pewny tego?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Nie jest pewny ;-)
Natomiast ja potwierdzam, że problem z restartem został poprawiony.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mihor2

Spróbowałem ponownie z nowym ESP. Wgrałem przez qui-generic. Włączony 1 przekaźnik. Otwieram sieć ESP konfiguruję tylko z 1 przekaźnikiem i niczego nie zmieniam, tylko uzupełniam dane. Zapisuję, restartuję, odłączam od zasilania i włączam zasilanie. Pojawia się w cloud. Dodaje się do aplikacji niby poprawnie, bo komunikat jest poprawny j.w. ale urządzenia w aplikacji nie ma, sieć jest cały czas rozgłaszana , bo led szybko miga, natomiast urządzenia w cloud nie idzie usunąć.
Co robię nie tak
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

krycha88 wrote: Sun Feb 11, 2024 10:37 am
YoMan wrote: Sun Feb 11, 2024 8:17 am Pytanie co wgrywasz. Jeżeli GG to spróbuj odłączyć zasilanie i ponownie włączyć. GG ma problem i się nie resetuje samo.
Czy jesteś pewny tego?
Po pierwsze nie wiemy która wersje kolega wgrywa więc podpowiedziałem jedno z możliwych rozwiązań. Po drugie ostatnio generowałem chyba 7.12 i znowu nie było resetu :( chyba to było pod sp111. Potwierdzam że problem był poprawiony ale wyglądało że wrócił. Sprawdzę i potwierdzę
YoMan
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

mihor2 wrote: Sun Feb 11, 2024 12:46 pm Spróbowałem ponownie z nowym ESP. Wgrałem przez qui-generic. Włączony 1 przekaźnik. Otwieram sieć ESP konfiguruję tylko z 1 przekaźnikiem i niczego nie zmieniam, tylko uzupełniam dane. Zapisuję, restartuję, odłączam od zasilania i włączam zasilanie. Pojawia się w cloud. Dodaje się do aplikacji niby poprawnie, bo komunikat jest poprawny j.w. ale urządzenia w aplikacji nie ma, sieć jest cały czas rozgłaszana , bo led szybko miga, natomiast urządzenia w cloud nie idzie usunąć.
Co robię nie tak
A w Cloud jest urządzenie z kanałem przekaźnika?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mihor2

Wczoraj wgrywałem bezpośrednio z komputera czyli wersja gg wczorajsza (v7.12.16). W cloud kanałów nie ma, po kliknięciu w urządzenie otwiera się info, ale pod spodem napis PUSTO. Status w cloud widnieje jako połączony. Może to coś z konfiguracją, bo ja się na niej nie znam, więc zostawiam ustawienia domyślne. Np ustawienie GPIO dla przekaźników: ilość 1, Wyłącz. GPIO dla CONFIG: led - GPIO2-D4, LOW, przycisk - GPIO0-D3, 10 wciśnięć, SSL - nie zaznaczony, GUI - zaznaczony, gdy brak połączenia - reset odznaczony

Return to “Ogólna dyskusja”