DHT i zakłócenia taśmy led
-
Jectle
Mam esp z układem kontrolującym taśme rgb oraz zbierającym informacje z dht, jednak co kilkanaście sekund, prawdopodobnie podczas pobierania danych z DHT taśma miga na ułamek sekundy. kiedy odłączam czujnik wszystko działą okej.Co mogę z tym zrobic?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sugeruję użyć zewnętrznego driver-a do LED-ów.Jectle wrote: Wed Jan 24, 2018 3:19 pm Mam esp z układem kontrolującym taśme rgb oraz zbierającym informacje z dht, jednak co kilkanaście sekund, prawdopodobnie podczas pobierania danych z DHT taśma miga na ułamek sekundy. kiedy odłączam czujnik wszystko działą okej.Co mogę z tym zrobic?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Jectle
Masz na myśli zupełnie odrębne urządzenie?pzygmunt wrote: Wed Jan 24, 2018 3:27 pmSugeruję użyć zewnętrznego driver-a do LED-ów.Jectle wrote: Wed Jan 24, 2018 3:19 pm Mam esp z układem kontrolującym taśme rgb oraz zbierającym informacje z dht, jednak co kilkanaście sekund, prawdopodobnie podczas pobierania danych z DHT taśma miga na ułamek sekundy. kiedy odłączam czujnik wszystko działą okej.Co mogę z tym zrobic?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jak użyjesz jakiegoś sterownika PWM podłączonego np przez SPI to masz gwarancję, że nic Ci nie będzie migać. ESP lubi się resetnąć, przyciąć PWM-a jak "gada" po 1-Wire i przywiesić wszystko jak czeka na WiFi, który ma najwyższy priorytet.
Sprzętowo masz tylko jeden element więcej.
Sprzętowo masz tylko jeden element więcej.
SUPLA.... Nareszcie w domu.