No nie wytrzymałem do weekendu, pir jeszcze nie połączyłem
1. Miałem żonka, że w nazwie wifi nie ma zamel inw tylko supla 8266 Co się okazało, jakieś DIY mam tak że non stop rozgłasza sieć. Ale co ważne. Jak się dodaje przez apke to nie ma opcji wyboru z czym się chcesz łączyć. Więc mimo 3 prób łączyłem się twardo z DIY.
Ja wiem, że takich przypadków jest mało, a jak ktoś ma diy to i tak ogarnie. Ale testy to testy!
2. Podłączenie banalnie łatwe
3. Zasilanie 12dc, ale czujnik idzie od nice więc 24v. - działa.
4. @Mirosław F. Do tej pory miałem czujnik zamknięcia bramy podłączony przez przekaźnik 24v i potem już 5v do nice. Tam była duża cefka dosyć. Więc on zerwał albo zamknięty albo otwarty.
Teraz ten sygnał z nice hopp podpiąłem bezpośrednio mimo różnic napięć. Ale jest problem, podczas zamykania lub otwierania nice mruga tym sygnalem i ikonka świruje.
Da się coś zrobić z tym, żeby supla nie widziała tych mrugnięć?
ZAPROSZENIE DO TESTÓW INW-01 :)
-
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli
-
Masz połączone masy od zasilacza i napędu bramy?
-
Nie wiem jak jest zbudowany zasilacz w NICE. Jeżeli nie działa tak jak powiedziałem to raczej nic nie zrobisz.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
A czy przypadkiem jeden z tych zasilaczy nie jest AC (prąd przemienny), a drugi DC (prąd staly)?
Edit
Może wystarczy wyprostować napięcie z napędu jakby było AC.
Edit
Może wystarczy wyprostować napięcie z napędu jakby było AC.
-
Jaki telefon i jaka wersja systemu? U mnie Android zawsze wyświetla listę pasujących sieci i sam wybieram z czym się apka łączy.Gang wrote: ↑Wed Mar 06, 2024 4:14 pm 1. Miałem żonka, że w nazwie wifi nie ma zamel inw tylko supla 8266 Co się okazało, jakieś DIY mam tak że non stop rozgłasza sieć. Ale co ważne. Jak się dodaje przez apke to nie ma opcji wyboru z czym się chcesz łączyć. Więc mimo 3 prób łączyłem się twardo z DIY.
Ja wiem, że takich przypadków jest mało, a jak ktoś ma diy to i tak ogarnie. Ale testy to testy!
Ja mam napęd Nice i on tam sobie miga podczas ruchu.Gang wrote: ↑Wed Mar 06, 2024 4:14 pm 4. @Mirosław F. Do tej pory miałem czujnik zamknięcia bramy podłączony przez przekaźnik 24v i potem już 5v do nice. Tam była duża cefka dosyć. Więc on zerwał albo zamknięty albo otwarty.
Teraz ten sygnał z nice hopp podpiąłem bezpośrednio mimo różnic napięć. Ale jest problem, podczas zamykania lub otwierania nice mruga tym sygnalem i ikonka świruje.
Da się coś zrobić z tym, żeby supla nie widziała tych mrugnięć?
Sam czujnik ma na stałe określony "czas filtrowania" i jest on tam dość krótki. W SBW jest dłuższe filtrowanie (kilkaset ms) i dzięki temu Nice nie miga w SBW
Może warto byłoby dodać jakiś parametr konfiguracyjny do ustawienia czasu filtrowania sygnału dla czujnika binarnego (przegadamy temat).
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
Telefon: Moto g30 i android 12. Nie mam wyboru w apce.
Zasilanie:
Masy połączone
Nice ma chyba stałe....
Zasilacz 12v na 100 procent stałe.
Inv zasilane z 12v, nie mam szans dać 24v z Nice.
Do domu idzie skrętka od napędu i wszytskie żyły mam zajęte [
Zasilanie:
Masy połączone
Nice ma chyba stałe....
Zasilacz 12v na 100 procent stałe.
Inv zasilane z 12v, nie mam szans dać 24v z Nice.
Do domu idzie skrętka od napędu i wszytskie żyły mam zajęte [
-
Witam,
ja też uważam że funkcja czujnika ruchu będzie bardzo powszechna w połączeniu z INW-01. Podłączyłem satel slim line pir i moje pierwsze spostrzeżenie jest takie aby do funkcji czujnika ruchu dołożyć opcję przez jaki czas od wykrycia pierwszej obecności ignorować następne powiadomienia.
ja też uważam że funkcja czujnika ruchu będzie bardzo powszechna w połączeniu z INW-01. Podłączyłem satel slim line pir i moje pierwsze spostrzeżenie jest takie aby do funkcji czujnika ruchu dołożyć opcję przez jaki czas od wykrycia pierwszej obecności ignorować następne powiadomienia.
-
Takie "filtrowanie" można zrealizować na scenach z opóźnieniemi.Raddii wrote: ↑Fri Mar 08, 2024 9:59 pm Witam,
Rekacja lub Wyzwalacz powinny uruchamiać np. taką scenę:
1. Wyśli powiadomienie
2. Poczekaj 30 s.
Jak dasz "uruchom scenę", to jeśli scena jest aktywna (bo była uruchomiona 15 s temu), to się nie uruchomi ponownie
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
-
Mam już zajęte wszystkie 4 wejścia.
1. Sygnał z NICE 24V DC
2 i 3 fotokomórka 12V DC
4. kontraktor 12V DC
Żeby testy były testami, nie dawałem osobnego zasilacza 12V tylko ukradłem prąd z elektrozamka w furtce
Na furtce przekaźnik trzyma 30 sekund, mimo to problemów brak.
Teraz muszę w koncu ogarnąć sceny bo plan jest taki, że jak fotokomórka będzie widzieć auto i jednocześnia możliwość zamknięcia bramy po 22 to niech się ten garaż sam zamknie
1. Sygnał z NICE 24V DC
2 i 3 fotokomórka 12V DC
4. kontraktor 12V DC
Żeby testy były testami, nie dawałem osobnego zasilacza 12V tylko ukradłem prąd z elektrozamka w furtce
Na furtce przekaźnik trzyma 30 sekund, mimo to problemów brak.
Teraz muszę w koncu ogarnąć sceny bo plan jest taki, że jak fotokomórka będzie widzieć auto i jednocześnia możliwość zamknięcia bramy po 22 to niech się ten garaż sam zamknie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Panowie powiadomienia mi nie działają o otwarciu bramy przez to mruganie od nice
powiadomienia przez sceny z https://scripts.supla.io/ działają tylko przez pushover?
na cloudzie nie mogę wybrać czujnika otwarcia, tylko przekaźnik od otwieranie, ale to mi powiadomienia nie wysyła
powiadomienia przez sceny z https://scripts.supla.io/ działają tylko przez pushover?
na cloudzie nie mogę wybrać czujnika otwarcia, tylko przekaźnik od otwieranie, ale to mi powiadomienia nie wysyła