1. Mały incan 39x40mm:
a) 2x przekaźnik 4A (tylko NO)
b) 2x przycisk izolowany przez transoptor LTV217 (można używać długich kabli lub niesprzyjających warunków)
c) 2x sensor izolowany przez transoptor - dla kontraktronów można zwierać do GND, a jak wyjście jest napięciowe np. w napędach bram to podłączenie plusa do GND i minusa do wejścia. Oba typy sygnałów zadziałają
d) port komunikacji na goldpin: 5v, GND, TX, RX i drugi 3,3V, GND, 1-wire (GPIO2), we. analogowe (A0).
e) możliwość pracy z przetwornicą DC-DC do 30V - nadaje się do napędów bram
f) ESP8266 lub ESP07M (z anteną zewnętrzną) - oba moduły wymagają adaptera
g) Możliwość pracy z przetwornicą 230V, ale z uwagi na brak obudowy, to prosiłbym o ostrożność i raczej doświadczone osoby aby tym się potencjalnie bawiły. Jest separacja ścieżek tam gdzie dałem radę upchnąć, a dla przekaźników jedna ścieżka jest na górnej warstwie, a druga na dolnej. Przy tak małej konstrukcji zachowanie 3mm odstępu między ścieżkami 230V jest dosyć trudne. Natomiast konstrukcja jest bezpieczniejsza niż nie jedno chińskie urządzenie z uwagi na separację galwaniczną i zachowane odpowiednie odstępy.
2. Sterownik 20 kanałowy do obudowy Kradex 1006 (6slotów):
a) 8 przekaźników 10A (ja jednak proponowałbym trochę mniej aby nie sklejało styków)
b) 8 przycisków z optoizolacją
c) 2 sensory z optoizolacją
d) wyjście na czujniki 1-wire
e) możliwość zastosowania rozłącznych złączek, lub wkręcanych
f) OLED
g) ESP32 dev module - możliwość wymiany albo trzymania jako backup w razie awarii albo dużych zmian w sofcie
h) zasilanie 5-30V
3. Sterownik 20 kanałowy do obudowy Kradex 1006 (6slotów):
a) 4 przekaźników 10A (ja jednak proponowałbym trochę mniej aby nie sklejało styków)
b) 4 ściemniacze (10A na kanał podwójne mosfety) możliwość sterowania 4 ściemniaczami lub pakietem RGBW.
c) 8 przycisków z optoizolacją
d) 2 sensory z optoizolacją
e) wyjście na czujniki 1-wire
f) możliwość zastosowania rozłącznych złączek, lub wkręcanych
g) OLED
h) ESP32 dev module - możliwość wymiany albo trzymania jako backup w razie awarii albo dużych zmian w sofcie
i) zasilanie 5-30V
3. Sterownik 40 kanałowy z modułem LAN, ekspanderami MCP23017 do obudowy kradex 1010 (10 slotów)
a) 16 przekaźników
b) 16 przycisków z optoizolacją
d) 5 sensorów z optoizolacją - mogą być zwierane do GND lub połączenie plusa do GND i minusa do wejścia.
e) szyna 1-wire i I2C
f) możliwość zastosowania rozłącznych złączek, lub wkręcanych
g) OLED 0,96 lub 1,3
h) ESP32 dev module
i) Moduł lan8720 - dużo razy zwracaliście mi uwagę na brak LAN, to ta wersja go posiada
j) zasilanie 5-30V
Nie wszystkie poskładałem fizycznie i dlatego wersje 3D:
Jak wspominałem, to moje hobby i byłbym zadowolony jeśli nie musiałbym do tych projektów dużo dokładać, ponieważ w sumie zamawianie PCB, testy, zamawianie komponentów, itp już idzie w tysiące, dlatego zamiast dotowania będzie można zakupić te sterowniki w sekcji "giełda". Ceny dobiorę tak aby każdy z projektów mniej więcej się mi zwrócił (nie chcę na tym zarabiać). Zachęcam do komentowania i pytania o szczegóły lub podzielenie się pomysłami które może w przyszłości wdrożę do następnych projektów