SUPLA Scripts
-
{{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometru
a wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Wczoraj odpaliłem sceny z roletami z komendami głosowymi i poszło za pierwszym razem zgodnie ze wskazaniami na filmiku
dziś widok żony i dzieci bezcenny
Dzieki Ci bardzo
Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
Jakich uzywasz czujek temp. I jak te komendy dzialaja odnosnie temeperatury, sprawdzania stanu itd? Jestem troche laikiem w tych sprawach a zabawe z Supla zaczalem kilka dni temu. Juz ma glowe pelna i widze ze spora inwestycja mnie czeka w laczniki, czujniki itp.
Jakich uzywasz czujek temp. I jak te komendy dzialaja odnosnie temeperatury, sprawdzania stanu itd? Jestem troche laikiem w tych sprawach a zabawe z Supla zaczalem kilka dni temu. Juz ma glowe pelna i widze ze spora inwestycja mnie czeka w laczniki, czujniki itp.
-
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.fracz wrote: Sat Jan 27, 2018 6:38 pm W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
-
Why auto run on or off after 3 min
Not immediately
Not immediately
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
czujnik mam podlaczony pod sonnofa dht22, moglbys podac przykladowa calkowita odpowiedz jak to napisac ?wojtas567 wrote: Sun Jan 28, 2018 10:52 am {{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometrua wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"
-
W scenach masz takie okno:
klikasz nawias klamrowy i masz listęYou do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Wielkie dzięki
jak wklejałem znaczek nie wyskakiwała lista
trzeba ręcznie było napisać 

-
ERROR: Couldn't connect to Docker daemon at http+docker://localunixsocket - is it running?andrzejano wrote: Sun Jan 28, 2018 12:16 pmWojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.fracz wrote: Sat Jan 27, 2018 6:38 pm W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
If it's at a non-standard location, specify the URL with the DOCKER_HOST environment variable.
-
Miałem taki błąd przy instalacji dockera, instaluj za pomocą komendy sudo a później zmień uprawnienia dostępu do folderu, lub utwórz użytkownika dockera czy podobnie 

-
Na zablokowanym ekranie Android nasłuchuje komendy Ok, Google tylko gdy masz go podpiętego do ładowarki.addaniel wrote: Sun Jan 28, 2018 11:08 am Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
W pliku .env skryptów nie musisz zmieniać nic oprócz portów na których startują skrypty. Muszą one być inne niż 80 i 443, bo z tego co rozumiem nie masz proxy i na tej samej maszynie masz uruchomionego clouda. Nie ma w pliku .env skryptów opcji tworzenia domyślnego konta tak jak jest w cloudzie. Musisz po uruchomieniu przejść normalną rejestrację konta, podając jako adres clouda adres IP pod którym jest on widoczny. Błędy z dockerem wynikają prawdopodobnie z braku uprawnień aktualnego użytkownika lub błędnej instalacji dockera. Co mówi sudo docker service status?andrzejano wrote: Sun Jan 28, 2018 12:16 pm Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.