SUPLA Scripts

User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jan 28, 2018 10:52 am

{{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometru :) a wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"
Pozdrawiam
Wojtek
addaniel
Posts: 27
Joined: Sun Jan 21, 2018 11:49 am

Sun Jan 28, 2018 11:08 am

Wczoraj odpaliłem sceny z roletami z komendami głosowymi i poszło za pierwszym razem zgodnie ze wskazaniami na filmiku😁dziś widok żony i dzieci bezcenny😁Dzieki Ci bardzo😁Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
Jakich uzywasz czujek temp. I jak te komendy dzialaja odnosnie temeperatury, sprawdzania stanu itd? Jestem troche laikiem w tych sprawach a zabawe z Supla zaczalem kilka dni temu. Juz ma glowe pelna i widze ze spora inwestycja mnie czeka w laczniki, czujniki itp.😁
andrzejano
Posts: 259
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sun Jan 28, 2018 12:16 pm

fracz wrote:
Sat Jan 27, 2018 6:38 pm
W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.
smartcs.eg
Posts: 3
Joined: Sat Jan 27, 2018 10:51 pm

Sun Jan 28, 2018 12:39 pm

Why auto run on or off after 3 min
Not immediately
Attachments
Screenshot_2018-01-28-12-01-15.png
Why auto run on or off after 3 min
Not immediately
Screenshot_2018-01-28-12-01-15.png (64.49 KiB) Viewed 1294 times
dawkor
Posts: 125
Joined: Sun Jan 07, 2018 1:20 pm

Sun Jan 28, 2018 2:53 pm

wojtas567 wrote:
Sun Jan 28, 2018 10:52 am
{{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometru :) a wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"
czujnik mam podlaczony pod sonnofa dht22, moglbys podac przykladowa calkowita odpowiedz jak to napisac ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jan 28, 2018 3:09 pm

W scenach masz takie okno:
kom.jpg
kom.jpg (77.53 KiB) Viewed 1270 times
klikasz nawias klamrowy i masz listę
Pozdrawiam
Wojtek
dawkor
Posts: 125
Joined: Sun Jan 07, 2018 1:20 pm

Sun Jan 28, 2018 3:24 pm

Wielkie dzięki :D jak wklejałem znaczek nie wyskakiwała lista :D trzeba ręcznie było napisać :D
andrzejano
Posts: 259
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sun Jan 28, 2018 4:09 pm

andrzejano wrote:
Sun Jan 28, 2018 12:16 pm
fracz wrote:
Sat Jan 27, 2018 6:38 pm
W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.
ERROR: Couldn't connect to Docker daemon at http+docker://localunixsocket - is it running?

If it's at a non-standard location, specify the URL with the DOCKER_HOST environment variable.
dawkor
Posts: 125
Joined: Sun Jan 07, 2018 1:20 pm

Sun Jan 28, 2018 6:00 pm

Miałem taki błąd przy instalacji dockera, instaluj za pomocą komendy sudo a później zmień uprawnienia dostępu do folderu, lub utwórz użytkownika dockera czy podobnie :D
User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Jan 28, 2018 7:28 pm

addaniel wrote:
Sun Jan 28, 2018 11:08 am
Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
Na zablokowanym ekranie Android nasłuchuje komendy Ok, Google tylko gdy masz go podpiętego do ładowarki.
andrzejano wrote:
Sun Jan 28, 2018 12:16 pm
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.
W pliku .env skryptów nie musisz zmieniać nic oprócz portów na których startują skrypty. Muszą one być inne niż 80 i 443, bo z tego co rozumiem nie masz proxy i na tej samej maszynie masz uruchomionego clouda. Nie ma w pliku .env skryptów opcji tworzenia domyślnego konta tak jak jest w cloudzie. Musisz po uruchomieniu przejść normalną rejestrację konta, podając jako adres clouda adres IP pod którym jest on widoczny. Błędy z dockerem wynikają prawdopodobnie z braku uprawnień aktualnego użytkownika lub błędnej instalacji dockera. Co mówi sudo docker service status?
Post Reply