To wiem ale czy jest szansa dodania do apki ?
Inaczej, może opiszę moją niedogodność otóż mam termostat (grzanie bolera) ustawiony na zakres 40-75 stopni z histerezę 30 stopni i to jest zakres który jest optymalny i działa bardzo dobrze ale czasami (dobra często

) zdarza się że kąpie się większa liczba domowników o danej porze (głównie wieczór, dzieciaki i ja) i często trafiam akurat na tą dolną granicę gdzie woda ma ok 48 stopni a termostat czeka żeby się włączyć przy 45 stopniach a że mam ustawione grzanie na maksymalny zakres to nie mogę go ręcznie wymusić aby się załączył, oczywiście mógłbym podnieść górny zakres na 120-130 stopni ale nie chce tego robić bo może się zdarzyć że zapomnę wrócić z powrotem (oczywiście dodatkowe zabezpieczenie oprócz termostatu jest ustawione na 90 stopni) i pasowała by taka funkcja ręczna i w timerach a już możliwość ustawienia w programie o danej porze to już by była bajka która by wymusiła załączenie termostatu który stoi i czeka na osiągnięcie histerezy. Takim obejściem częściowym była by dla mnie również możliwość zmiany histerezy w apce bo zmienił bym histerezę chwilowo z 30 na 10 i termostat by się załączył a tak muszę wchodzić w cloud. Pierwsza moja propozycja była by super a druga to już by było spełnienie marzeń dotyczące termostatu.
Termostatów mam 3 jeden do grzania boilera, drugi do C.O. , trzeci do basenu na razie czeka ale na pewno spełni swoje zadanie i w nim również taka opcja miała by zastosowanie