[A] Wersja 24.03.01

RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Zainstalowałem Twojego "Pegasus-a"😀
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

RomanG wrote: Mon Mar 18, 2024 1:09 pm Zainstalowałem Twojego "Pegasus-a"😀
Przejąłem kontrolę :D dzięki :)
Gitman

@mipolansk a dało by radę zrobić jeszcze mniejszą wysokość kanałów w ustawieniach jako ta najmniejsza już istniejąca lub jako czwarta opcja do wyboru ? (teraz są trzy mała, średnia, duża)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Gitman wrote: Mon Mar 18, 2024 2:39 pm @mipolansk a dało by radę zrobić jeszcze mniejszą wysokość kanałów w ustawieniach jako ta najmniejsza już istniejąca lub jako czwarta opcja do wyboru ? (teraz są trzy mała, średnia, duża)
O, tak, tak, tak! Mój tablet z niższą rozdzielczością ekranu i dpi bardzo podziękuje ;-)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Gitman wrote: Mon Mar 18, 2024 2:39 pm @mipolansk a dało by radę zrobić jeszcze mniejszą wysokość kanałów w ustawieniach jako ta najmniejsza już istniejąca lub jako czwarta opcja do wyboru ? (teraz są trzy mała, średnia, duża)
Pytanie czy też to potrzebujesz dla tabletu. Z tabletami jest tak, że tam są ogólnie wymiary powiększone (nie wiem jeszcze dokładnie dlaczego), a dostosowanie UI do tabletów jest w kolejce i wtedy podejrzewam, że wrócimy do normalnych rozmiarów. Ale dokładnych szczegółów jeszcze nie mam, bo to jest dość daleko w kolejce.

Natomiast jeżeli chciałbyś mniejszy rozmiar dla telefonów, no to wtedy ogólnie trzeba by było tam jakoś przebudować, bo w takiej formie jak teraz będzie to nieczytelne. Ikonka zrobi się mikro. Czcionka będzie jedna na drugiej. Nie jestem przekonany, czy będzie to dobrze wyglądać w aktualnym rozkładzie.

Podsumowując zmiany są możliwe z technicznego punktu widzenia, potrzebna by była dokładniejsza propozycja jak to rozegrać. No i najważniejsze - zgoda od @pzygmunt ;)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mipolansk wrote: Mon Mar 18, 2024 9:32 pm
Pytanie czy też to potrzebujesz dla tabletu. Z tabletami jest tak, że tam są ogólnie wymiary powiększone (nie wiem jeszcze dokładnie dlaczego), a dostosowanie UI do tabletów jest w kolejce i wtedy podejrzewam, że wrócimy do normalnych rozmiarów. Ale dokładnych szczegółów jeszcze nie mam, bo to jest dość daleko w kolejce.

Natomiast jeżeli chciałbyś mniejszy rozmiar dla telefonów, no to wtedy ogólnie trzeba by było tam jakoś przebudować, bo w takiej formie jak teraz będzie to nieczytelne. Ikonka zrobi się mikro. Czcionka będzie jedna na drugiej. Nie jestem przekonany, czy będzie to dobrze wyglądać w aktualnym rozkładzie.

Podsumowując zmiany są możliwe z technicznego punktu widzenia, potrzebna by była dokładniejsza propozycja jak to rozegrać. No i najważniejsze - zgoda od @pzygmunt ;)
Tak nieśmiało wtrącę ze od dawna przewijają się takie głosy (w tym niżej podpisany). Przykładem, że da się używać i wręcz jest wygodniej jest fakt że dopóki alternatywna apka od @lesny8 nadążała za oficjalna to tylko jej używałem z powodu niższych belek. Nie byłem jedyny.
Niniejszym zatem zgłaszam wniosek formalny o 4 rozmiar belek dla "sokołów"
YoMan
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

@YouMan właśnie to przeliczyłem na moim sprzęcie, różnica to tylko jeden kanał. 10,5 vs 9,5.
Ja tak sobie myślę, że nie ma co wprowadzać kolejnego wariantu wysokości kanału, może tylko trochę podrasować i zmniejszyć odsunięcia od krawędzi obecnego najmniejszego, aby uzyskać z pół kanału więcej :roll:
Najlepiej to ukrywać bottom bar podczas scrollowania w górę ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

lesny8 wrote: Tue Mar 19, 2024 7:36 am
... może i racja ... chociaż gdyby była możliwość to ta jedna, półtora belki więcej by mnie nie obraziło ;)
YoMan
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Tez byłbym za lekkim zmniejszeniem tych okienek bardziej chodzi o nie wiem tabulatory miedzy gorna a dolna czescia. Zona ma IOSa i tam wiecej kanałów jej wchodzi niz mi na androidzie a telefon mam z ciut większym ekranem.... a co do nowej apki to chwała Wam za te odświeżenie. Apka na prawdę super wygląda aż "czuć nowością" :)
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A mnie by nie obraziło, aby jednak dodać obsługę np. stacji pogodowej, itp. tak, aby na belce była wybrana wartość (np. temperatura), a więcej danych po tapnięciu w belkę.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Android”