Zrobiłem lokalizację którą nazwałem niewidoczna i nikomu nie przypisałem praw do tej lokalizacji. Czyli u żadnego z domowników nie wyświetla się w aplikacji. W związku z czym nikt nie może w apce zmienić stanu wirtualnego przekaźnika odpowiedzialnego za skrzynkę na listy. Powiadomienia mam przez HA.Pietras81 wrote: Tue Mar 19, 2024 1:14 pm Jeśli ma być na kanale przekaźnika i nie przejmujesz się tym że w aplikacji możesz z reki zmienić san to jest oki. Też tak miałem i działało długo. Zaletą przekaźnika jest to że można zrobić to na kanale krańcówki.
Czujnik w skrzynce na listy
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
-
csharnas
- Been thanked: 1 time
No to jest problem
Podłączyłem taki mini przycisk jak na obrazku w miejsce kontaktrona do sonoff sv po 2h powiadomienia zaczęły przychodzić non stop w aplikacji ikona zmieniała stan otwarte / zamknięte i tak caly czas aż spaliła się płytka
Nie wiem co zrobiłem zle
Czy ktoś może mi powisieć czemu tak się stało
Podłączyłem taki mini przycisk jak na obrazku w miejsce kontaktrona do sonoff sv po 2h powiadomienia zaczęły przychodzić non stop w aplikacji ikona zmieniała stan otwarte / zamknięte i tak caly czas aż spaliła się płytka
Nie wiem co zrobiłem zle
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
A co puściłeś przez ten kontrakton że spalił płytkę bo generalnie krancowka nie powinna nic spalić.csharnas wrote: Wed Mar 20, 2024 5:13 pm No to jest problem
Nie wiem co zrobiłem zle
IMG_0759.jpeg
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To napisz w jaki sposób podłączyłeś ten przełącznik do tego sonofa SV. Albo narysuj jakiś prosty schemat.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Pietras81
Pewnie 12v poszło na któryś z pinów bo od masy to on się nie spaliłRobert Błaszczak wrote: Wed Mar 20, 2024 8:27 pm To napisz w jaki sposób podłączyłeś ten przełącznik do tego sonofa SV. Albo narysuj jakiś prosty schemat.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jak kolega @csharnas nie będzie zadawał konkretnych pytań oraz konkretnie opisywał co zrobił, to musimy się zaopatrzyć w szklane kule 
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Pietras81
Jest problem szklana kula w serwisie:)Robert Błaszczak wrote: Wed Mar 20, 2024 8:43 pm Jak kolega @csharnas nie będzie zadawał konkretnych pytań oraz konkretnie opisywał co zrobił, to musimy się zaopatrzyć w szklane kule![]()
viewtopic.php?p=176950#p176950