Podłączenie DIW-01
-
pawel-babi
Kilka razy sprawdzałem. Niestety jest jak na zdjęciu.
-
Patryk
Prawdopodobnie Masz wyłącznik bistabilny, a w konfiguracji Masz zaznaczony wyłącznik monostabilny.pawel-babi wrote: Sat Mar 23, 2024 12:19 pm Panowie mój diw chodzi jakoś dziwnie. Podłączyłem jak wskazano tu na forum a jak włączę światło to nie mam sterowania ściemniaczem ale jak wyłączę to mogę z aplikacji włączyć światło i wtedy ściemniacz działa. Możliwe że coś podłączyłem jednak źle czy moja supla wadliwa jest?
Zmień w konfiguracji na bistabilny i powinno być ok.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pawel-babi
Jesteś wielki
teraz działa. Nawet lepiej jak myślałem bo teraz włącznik w domu i włącznik w telefonie działają wspólnie jak włączniki schodowe
dzięki za pomoc
-
Julioestebes
Panowie, pytanie.
Chciałbym taki sprzęt zamontować do instalacji gdzie jest włącznik schodowy, a DIW-01 podłączyć przed lampą.
Do tego żarówki Solhetta z Ikei z możliwością pracy ze ściemniaczem.
Pójdzie?
Chciałbym taki sprzęt zamontować do instalacji gdzie jest włącznik schodowy, a DIW-01 podłączyć przed lampą.
Pójdzie?
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
W takim przypadku zamontuj DIW-01 w puszcze gdzie masz odejście do żródła oświetlenia. Musisz jednak posiadać w tym miejscu przewód neutralny. Jeżeli stosujesz łączniki bistabilne to możliwość ściemniania będzie tylko za pomocą aplikacji.Julioestebes wrote: Wed Sep 11, 2024 9:35 am Panowie, pytanie.
Pójdzie?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55