Uprawnienia systemowe aplikacji Supla
-
dydyrydy
Z ciekawości chciałem użyć kreatora dodawania urządzeń z aplikacji, ale mam info jak poniżej. Wchodząc w aplikacje i potem Supla mam przyznane uprawnienia do lokalizacji i powoadomień i żadnych odmówionych uprawnień, nie mam też możliwości dodania innych uprawnień, czyli w ustawieniach systemowych nie mam żadnej możliwości ingerencji czegokolwiek więcej niż już mam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Spróbuj wejść w aplikacji Supla w Ustawienia i tam na dole jest sekcja "uprawnienia". Zobacz czy tam "lokalizacja" ma "ptaszka", czy nie.dydyrydy wrote: Tue Mar 26, 2024 8:33 pm Z ciekawości chciałem użyć kreatora dodawania urządzeń z aplikacji, ale mam info jak poniżej. Wchodząc w aplikacje i potem Supla mam przyznane uprawnienia do lokalizacji i powoadomień i żadnych odmówionych uprawnień, nie mam też możliwości dodania innych uprawnień, czyli w ustawieniach systemowych nie mam żadnej możliwości ingerencji czegokolwiek więcej niż już mam.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
dydyrydy
No niby wszystko ma uprawnienia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dydyrydy
Samsung S23U, Android najnowszy (14), ale na poprzednim (13) też to samo było. A wcześniej to nawet nie wiem, bo nigdy wcześniej nie użyłem dodawania przez apkę. Tylko jakiś czas temu z ciekawości chciałem zobaczyć jak to działa i miałem info o braku uprawnień, ale to olałem, bo nie jest mi to aż tak potrzebne. A teraz myślę sobie, że co za problem dodać uprawnienia dla apki w systemie, no ale okazało się, że jednak problem jest
.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A mapy Google Ci pokazują lokalizację?
Sprawdź czy masz włączoną lokalizację Ustawienia > Lokalizacja oraz Usługi lokalizacji:
Dokładność lokalizacji Włączona
Skanowanie Wi-Fi Włączone
Skanowanie Bluetooth Włączone
Sprawdź czy masz włączoną lokalizację Ustawienia > Lokalizacja oraz Usługi lokalizacji:
Dokładność lokalizacji Włączona
Skanowanie Wi-Fi Włączone
Skanowanie Bluetooth Włączone
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
dydyrydy
Tak, z lokalizacją nie mam problemów, nie wyłączam jej w ogóle, ale skanowania mam powyłączane.
-
dydyrydy
Ok. W lokalizacji odnalazłem aplikację Supla i były uprawnienia do lokalizacji, ale zaznaczyłem żeby używał dokładnej lokalizacji i kreator dodawania działa 
Dzięki za podpowiedzi
Dzięki za podpowiedzi
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Konkluzja jest taka, że jeśli wyłączasz jakieś domyślne ustawienia systemu Android, to powinieneś mieć świadomość, po co to robisz i jaki to przyniesie skutek.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak