Uprawnienia systemowe aplikacji Supla

dydyrydy

Z ciekawości chciałem użyć kreatora dodawania urządzeń z aplikacji, ale mam info jak poniżej. Wchodząc w aplikacje i potem Supla mam przyznane uprawnienia do lokalizacji i powoadomień i żadnych odmówionych uprawnień, nie mam też możliwości dodania innych uprawnień, czyli w ustawieniach systemowych nie mam żadnej możliwości ingerencji czegokolwiek więcej niż już mam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

dydyrydy wrote: Tue Mar 26, 2024 8:33 pm Z ciekawości chciałem użyć kreatora dodawania urządzeń z aplikacji, ale mam info jak poniżej. Wchodząc w aplikacje i potem Supla mam przyznane uprawnienia do lokalizacji i powoadomień i żadnych odmówionych uprawnień, nie mam też możliwości dodania innych uprawnień, czyli w ustawieniach systemowych nie mam żadnej możliwości ingerencji czegokolwiek więcej niż już mam.
Spróbuj wejść w aplikacji Supla w Ustawienia i tam na dole jest sekcja "uprawnienia". Zobacz czy tam "lokalizacja" ma "ptaszka", czy nie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dydyrydy

No niby wszystko ma uprawnienia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jaki masz telefon? Jaka wersja Androida?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dydyrydy

Samsung S23U, Android najnowszy (14), ale na poprzednim (13) też to samo było. A wcześniej to nawet nie wiem, bo nigdy wcześniej nie użyłem dodawania przez apkę. Tylko jakiś czas temu z ciekawości chciałem zobaczyć jak to działa i miałem info o braku uprawnień, ale to olałem, bo nie jest mi to aż tak potrzebne. A teraz myślę sobie, że co za problem dodać uprawnienia dla apki w systemie, no ale okazało się, że jednak problem jest :D .
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A mapy Google Ci pokazują lokalizację?

Sprawdź czy masz włączoną lokalizację Ustawienia > Lokalizacja oraz Usługi lokalizacji:
Dokładność lokalizacji Włączona
Skanowanie Wi-Fi Włączone
Skanowanie Bluetooth Włączone
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
dydyrydy

Tak, z lokalizacją nie mam problemów, nie wyłączam jej w ogóle, ale skanowania mam powyłączane.
Robert Błaszczak

To włącz skanowanie Wi-Fi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

dydyrydy

Ok. W lokalizacji odnalazłem aplikację Supla i były uprawnienia do lokalizacji, ale zaznaczyłem żeby używał dokładnej lokalizacji i kreator dodawania działa :-)
Dzięki za podpowiedzi :-)
Robert Błaszczak

Konkluzja jest taka, że jeśli wyłączasz jakieś domyślne ustawienia systemu Android, to powinieneś mieć świadomość, po co to robisz i jaki to przyniesie skutek.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Return to “Pomoc”