ZAPROSZENIE DO TESTÓW INW-01 :)

Gang

Pomieszałem ze scenami i zawsze dostawałem sygnał, ze otwarta,
Zabrałem się o to od nowa, ale trzyma mnie coś i nie mogę ustawić.

Reakcje na zamknięte i otwarcie ustawiłem:
reakcje w INW.png
Potem scena A, gdzie nie mogłem pierwszej opcji dać przerwij scene B bo jeszcze jej nie było ;)
zatem Scena A miała tylko pkt opóźnienie i wyślij powiadomienie.

Potem scena B zrobiona wg instrukcji:
scena b ok.png
wracamy do sceny A, dodaje "przerwij scene B" próbuje zapisać i mam taki błąd:
supla błąd zapisu sceny.png

ID urządzenia to są jakieś dane wrażliwe? ;) musze to zamazywać?

ps. odbiorca w "wyślij powiadomienie" ustawiony
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Mirosław F.

Raddii wrote: Wed Mar 20, 2024 8:49 pm Cześć,
Pod jedno INW-01 podłączyłem kontaktron który sprawdza otwarcie skrzynki pocztowej. Żeby dobrze i pokazywało musiałem zamienić logikę w supla.cloud i w aplikacji jest ok. Natomiast w HA pokazuje mi odwrotnie. Pytanie czy to problem po mojej stronie czy oprogramowania?

Screenshot_20240320_214745_SUPLA.jpg

Screenshot_20240320_214825_Home Assistant.jpg
Dziwne zachowanie. Sprawdzałem teraz u siebie i jest wszystko ok. Może wyślesz go do mnie? Oczywiście wyślę Ci inne urządzenie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

Próbowałem obejść system i utworzyć scene C bliźniaka A ;)
utworzyłem.

Potem chciałem z Scenie B zmienić przerwij scene A na scene C i wyskoczył mi ten sam błąd ;(
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
jotko

Witam,
Moduł dotarł, Święta minęły czas na montaż.
Plan na otwieranie/zamykanie dwóch bram z potwierdzeniem otwarcia (lub braku zamknięcia) oraz oświetleniem podbitki po otwarciu dla każdej z osobna zgodnie z kalendarzem Google strefy czasowej wschodu i zachodu słońca.
Dwa kolejne wolne wejścia to już będą czujniki ruchu na zewnątrz dla włączania oświetlenia zewnętrznego.
Bezpiecznik C2A, zasilacz 230/12VDC, czujnik magnetyczny bramy garażowej DTM MET44, serownik jak na obrazku i INW-01.
Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość. Moduł dotarł jak tarłem chrzan.. :-)
supla.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
RomanG

jotko wrote: Wed Apr 03, 2024 8:22 pm ...
Plan na otwieranie/zamykanie dwóch bram z potwierdzeniem otwarcia (lub braku zamknięcia) ...
Dwa kolejne wolne wejścia to już będą czujniki ruchu na zewnątrz dla włączania oświetlenia zewnętrznego.
...żeby zrozumieć, chciałem zapytać, czy do tego wystarczy Tobie ten jeden INW-01.
Jeżeli chcesz podłączyć wejścia do kontroli zamknięcia dwóch bram i podłączyć dwa czujniki ruchu, to już masz wszystko wykorzystane.
Na wysterowanie bram (nawet wieloklikiem) zabraknie jednego (najlepiej dwóch) kanałów.
Czy dobrze myślę?
jotko

Nie planuje dodatkowego wejścia hardware na otwieranie. Powinien wystarczyć pilot i telefon z aplikacja.
A jak będzie potrzeba to wykorzystam pokładowe przyciski w sterowniku 4CH PRO R3 .
jotko

@Google [Bot] wspierasz te forum? Mam na mysli czy jestes chat gpt?
klew

Raddii wrote: Fri Mar 22, 2024 8:53 am
Pod jedno INW-01 podłączyłem kontaktron który sprawdza otwarcie skrzynki pocztowej. Żeby dobrze i pokazywało musiałem zamienić logikę w supla.cloud i w aplikacji jest ok. Natomiast w HA pokazuje mi odwrotnie. Pytanie czy to problem po mojej stronie czy oprogramowania?

Po sprawdzeniu wychodzi na to że dwa kanały pokazują poprawnie stan w HA do tego co jest w aplikacji Supla a dwa odwrotnie do tego co jest w aplikacji Supla.
Czy mógłbyś dokładnie opisać co i jak masz ustawione oraz co tam dokładnie podłączasz?
Najlepiej odłącz wszystko od wejść INW, następnie ustaw na wszystkich kanałach tą samą funkcję (np. czujnik poczty). Na wszystkich kanałach wyłącz "odwróconą logikę".
Następnie sprawdź jaki stan czujników pokazuje aplikacja Supli i Cloud oraz jaki jest stan diodek na INW.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
klew

klew wrote: Fri Apr 05, 2024 9:33 pm

Po sprawdzeniu wychodzi na to że dwa kanały pokazują poprawnie stan w HA do tego co jest w aplikacji Supla a dwa odwrotnie do tego co jest w aplikacji Supla.
Czy mógłbyś dokładnie opisać co i jak masz ustawione oraz co tam dokładnie podłączasz?
Najlepiej odłącz wszystko od wejść INW, następnie ustaw na wszystkich kanałach tą samą funkcję (np. czujnik poczty). Na wszystkich kanałach wyłącz "odwróconą logikę".
Następnie sprawdź jaki stan czujników pokazuje aplikacja Supli i Cloud oraz jaki jest stan diodek na INW.
Bokiem dotarła do mnie informacja, że obecnie stan wszystkich kanałów w Supli jest pokazywany poprawnie, natomiast występuję problem, że w HA stan niektórych funkcji jest odwrotnie (czujnik poczty i inne, które nie są typu otwarte/zamknięte). Będzie to poprawione po stronie serwera Supli.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
Raddii

klew wrote: Wed Apr 10, 2024 7:53 am
klew wrote: Fri Apr 05, 2024 9:33 pm

Bokiem dotarła do mnie informacja, że obecnie stan wszystkich kanałów w Supli jest pokazywany poprawnie, natomiast występuję problem, że w HA stan niektórych funkcji jest odwrotnie (czujnik poczty i inne, które nie są typu otwarte/zamknięte). Będzie to poprawione po stronie serwera Supli.
Sorki że bokiem się dowiedziałeś ale byłem trochę niedostępny. Zgadza się jeśli chodzi od strony Supli wszystko fajnie śmiga a w HA jest odwrotnie. Kiedy planujesz to poprawić po stronie serwera Supla?

Return to “Nowości”