KPOP i KLOP

iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 9:00 am
iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 8:52 am "Żaden..." czy to dotyczy również licznika impulsów?
1 - 4 - KPOP - rozumiem, nie używają
5 - DS, ok, nie używa
a 6 - licznik impulsów?
Licznik impulsów używa. Przepraszam, za szybko czytałem wiadomość :)
OK, bo już myślałem, że ten cały FRAM jest bez sensu ;-)
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 9:00 am
iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 8:52 am "Żaden..." czy to dotyczy również licznika impulsów?
1 - 4 - KPOP - rozumiem, nie używają
5 - DS, ok, nie używa
a 6 - licznik impulsów?
Licznik impulsów używa. Przepraszam, za szybko czytałem wiadomość :)
Tylko dodam jeszcze, że nie wiem jak to jest w GG zrobione i czy w GG jest obsługa FRAM.
Wiem, że była o tym gdzieś wcześniej mowa, ale nie pamiętam.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 9:05 am
Tylko dodam jeszcze, że nie wiem jak to jest w GG zrobione i czy w GG jest obsługa FRAM.
Wiem, że była o tym gdzieś wcześniej mowa, ale nie pamiętam.
Tak, w oryginale nie ma w GG obsługi FRAM.
Dorobiłem = dokopiowałem z Twojego przykładu licznika i z pomocą bibliotek kolegi Łukasza (LukFud).
I nawet się kompiluje bez błędów w VSC ;-)
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

iM@rek wrote: Wed Apr 10, 2024 9:00 am Zauważyłem inną niedogodność:
Mam KPOP dla czujnika ciśnienia wydzielonego z BME280.
Czy można zmienić skalę/ zakres wartości osi Y dla tego wykresu?
Ciach(...)
@Klew:
a możesz pomóc w sprawie skalowania/ zmiany zakresu/ rozdzielczości danych - patrz mój post kilka postów wyżej?
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 9:12 am
iM@rek wrote: Wed Apr 10, 2024 9:00 am Zauważyłem inną niedogodność:
Mam KPOP dla czujnika ciśnienia wydzielonego z BME280.
Czy można zmienić skalę/ zakres wartości osi Y dla tego wykresu?
Ciach(...)
@Klew:
a możesz pomóc w sprawie skalowania/ zmiany zakresu/ rozdzielczości danych - patrz mój post kilka postów wyżej?
Napisałem o tym do @fracz - nie wiem czy sprawdzał
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 9:21 am
iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 9:12 am @Klew:
a możesz pomóc w sprawie skalowania/ zmiany zakresu/ rozdzielczości danych - patrz mój post kilka postów wyżej?
Napisałem o tym do @fracz - nie wiem czy sprawdzał
A jakby w KPOP dołożyć opcję zakładanej min. i max. wartości?
Jest już kilka przekazywanych info co do oczekiwanych wartości, więc może i to by dało radę...
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 9:34 am
klew wrote: Thu Apr 11, 2024 9:21 am
iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 9:12 am @Klew:
a możesz pomóc w sprawie skalowania/ zmiany zakresu/ rozdzielczości danych - patrz mój post kilka postów wyżej?
Napisałem o tym do @fracz - nie wiem czy sprawdzał
A jakby w KPOP dołożyć opcję zakładanej min. i max. wartości?
Jest już kilka przekazywanych info co do oczekiwanych wartości, więc może i to by dało radę...
Aktualnie mamy tylko "problem" z wyświetlaniem skali na wykresie w Cloud. Prawdopodobnie można to poprawić po stronie Cloud i będzie się skalować autoamtycznie.
Dodanie parametrów min/max, to: modyfikacja kodu na urządzenia, modyfikacja serwera, aby te parametry zapisywał/przekazywał, modyfikacja Clouda, aby dało się te parametry ustawić i zastosowanie tych wartości do wykresów, modyfikacja obu aplikacji na telefon, aby też uwzględniały te parametry.

Także na chwilę obecną nie widzę sensu robienia takiego zamieszania :P
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 10:24 am Aktualnie mamy tylko "problem" z wyświetlaniem skali na wykresie w Cloud. Prawdopodobnie można to poprawić po stronie Cloud i będzie się skalować autoamtycznie.
Jasne, to do kogo mam pisać w tej sprawie?
Nie chciałbym, żeby to utknęło w otchłaniach...
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

iM@rek wrote: Thu Apr 11, 2024 11:29 am
klew wrote: Thu Apr 11, 2024 10:24 am Aktualnie mamy tylko "problem" z wyświetlaniem skali na wykresie w Cloud. Prawdopodobnie można to poprawić po stronie Cloud i będzie się skalować autoamtycznie.
Jasne, to do kogo mam pisać w tej sprawie?
Nie chciałbym, żeby to utknęło w otchłaniach...
fracz zajmuje się Cloudem, ale on nie przegląda forum regularnie, a w takie zakątki jak tutaj, to już pewnie wcale :P.
Napisałem do niego jeszcze raz.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

klew wrote: Thu Apr 11, 2024 12:01 pm fracz zajmuje się Cloudem, ale on nie przegląda forum regularnie, a w takie zakątki jak tutaj, to już pewnie wcale :P.
Napisałem do niego jeszcze raz.
Dzięki, czekam na info.

Return to “GUI Generic”