KPOP i KLOP

robertklepacki94

@krycha88 piszę w tym wątku ponieważ nie ma jeszcze dedykowanego ;) Czy kanał KPOP w GG jest już dodany? Jest flaga testowa ale co bym nie zaznaczał wywala błąd generowania :o
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
krycha88

robertklepacki94 wrote: Thu Feb 15, 2024 9:32 pm @krycha88 piszę w tym wątku ponieważ nie ma jeszcze dedykowanego ;) Czy kanał KPOP w GG jest już dodany? Jest flaga testowa ale co bym nie zaznaczał wywala błąd generowania :o
Tak i nie ;) Czego się spodziewasz po takim kanale w GG?
https://gui-generic-builder.supla.io/
robertklepacki94

krycha88 wrote: Fri Feb 16, 2024 3:57 pm
robertklepacki94 wrote: Thu Feb 15, 2024 9:32 pm @krycha88 piszę w tym wątku ponieważ nie ma jeszcze dedykowanego ;) Czy kanał KPOP w GG jest już dodany? Jest flaga testowa ale co bym nie zaznaczał wywala błąd generowania :o
Kurde mi ciężko powiedzieć bo czekałem na ten kanał aby zbudować swoją stację pogodową z deszczomierzem itd. Może inni koledzy którzy już korzystają z jakiś ,,plomb” podpowiedzą coś 😁
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
krycha88

robertklepacki94 wrote: Fri Feb 16, 2024 7:18 pm
krycha88 wrote: Fri Feb 16, 2024 3:57 pm
Kurde mi ciężko powiedzieć bo czekałem na ten kanał aby zbudować swoją stację pogodową z deszczomierzem itd. Może inni koledzy którzy już korzystają z jakiś ,,plomb” podpowiedzą coś 😁
Myślę, że przeceniasz możliwości tego kanału w aspekcie GG ;)
klew

(Pozwoliłem sobie wydzielić te posty do nowego tematu)

KPOP i KLOP mogą w GG w zasadzie zastąpić wszystkie kanały robione na kanałach termometrów, które termometrami nie są, ale to nie jest takie hop siup. Bo jeśli krycha np. zastąpi pomiar analogowy na "termometrze" KPOP-em, to każdy kto zrobi sobie aktualizację softu, będzie miał po tej aktualizacji konflikt kanałów i będzie musiał usunąć urządzenie z Clouda.

Druga opcja to zdublowanie kanałów, ale wtedy zrobi się sajgon w konfiguracji.

Może jakiś przełącznik/flaga, której wybranie przełącza kompilację na inne implementacje kanałów? Pytanie jeszcze ile tych kanałów na termometrach obecnie jest.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
Robert Błaszczak

Nie wiem, czy nie prościej byłoby zrobić GG2 z jasną informacją, że usuwamy stare urządzenie z Cloud, wgrywamy soft z czyszczeniem pamięci i używamy nowych kanałów.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew

Robert Błaszczak wrote: Fri Feb 16, 2024 8:32 pm Nie wiem, czy nie prościej byłoby zrobić GG2 z jasną informacją, że usuwamy stare urządzenie z Cloud, wgrywamy soft z czyszczeniem pamięci i używamy nowych kanałów.
I kto to potem będzie utrzymywał dwa osobne softy? :)
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
krycha88

Jest bardzo proste rozwiązanie. Aktualizujemy kanały które tego wymagają bez możliwości aktualizacji urządzeń które używają starych kanałów ;) ale gdy to nastąpi jeszcze muszę zmierzyć się z problemem pamięci na nowej bibliotece bo nadal jest coś nie tak :)
Robert Błaszczak

klew wrote: Fri Feb 16, 2024 8:35 pm
Robert Błaszczak wrote: Fri Feb 16, 2024 8:32 pm Nie wiem, czy nie prościej byłoby zrobić GG2 z jasną informacją, że usuwamy stare urządzenie z Cloud, wgrywamy soft z czyszczeniem pamięci i używamy nowych kanałów.
I kto to potem będzie utrzymywał dwa osobne softy? :)
Starsza wersja szybko umrze śmiercią naturalną :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Yepestis

krycha88 wrote: Fri Feb 16, 2024 8:40 pm Jest bardzo proste rozwiązanie. Aktualizujemy kanały które tego wymagają bez możliwości aktualizacji urządzeń które używają starych kanałów ;) ale gdy to nastąpi jeszcze muszę zmierzyć się z problemem pamięci na nowej bibliotece bo nadal jest coś nie tak :)
Dokładnie tak, trzeba się definitywnie odciąć od protezy jaką były kanały temperatury w miejscach do tego nie przeznaczonych.
Jak komuś będzie zależało na danych historycznych to nie będzie aktualizował urządzenia ;)

Return to “GUI Generic”