Jak poprawnie podłączyć MEW-01?

User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Stratoliner wrote: Thu Jan 05, 2023 1:05 pm Sprawdzał ktoś wartości na wykresach w SUPLA.org?

Wg poniższego wykresu Energia czynna pobrana przez 10 min to 52690 kWh !

Przy domowej sieci zasilającej z zabezpieczeniem 3f 25A mogę maksymalnie pobrać 3 x 25A x 240V = 18000W więc przez godzinę 18 kWh ( nie wspominając o cos fi ) a wykres wskazuje 52690 kWh i to na jednej fazie!
Co ciekawe licznik wykazuje że pobrałem 13,51 kWh i w to jestem wstanie uwieżyć.
Pewnie sąsiad Ci prąd podkrada :P

To nowy licznik?
Sprawdzałeś czy te same dane są poprawnie wyświetlone w apce na telefonie?

Produkcja prądu tez wygląda bardzo dziwnie.

Zacząłbym od sprawdzenia poprawności podłączenia (przeczytaj uważnie pierwszy post z tego tematu i sprwadź wszystkie połączenia, kolejność przewodów itp.)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
pzygmunt
Posts: 18590
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Stratoliner wrote: Thu Jan 05, 2023 1:05 pm Sprawdzał ktoś wartości na wykresach w SUPLA.org?
Sprawdzałem Twoje dane i wygląda na jakiś bug przy generowaniu wykresów na cloud.supla.org
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/668
kapral
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2024 10:27 am

Post

Cześć, podłączę się pod temat wykresu - czy można zmienić skalę wykresu, żeby to jakoś sensowniej wyglądało?
Bilans wektorowy w ujęciu godzinowym ma jakąś wystrzeloną w kosmos skalę, przez co cały wykres jest dość płaski i mało czytelny :)
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

kapral wrote: Fri Apr 05, 2024 10:30 am Cześć, podłączę się pod temat wykresu - czy można zmienić skalę wykresu, żeby to jakoś sensowniej wyglądało?
Bilans wektorowy w ujęciu godzinowym ma jakąś wystrzeloną w kosmos skalę, przez co cały wykres jest dość płaski i mało czytelny :)
Skala domyślnie ustawia się do danych. Pokaż zdjęcie co tam u Ciebie się wyświetla
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
kapral
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2024 10:27 am

Post

klew wrote: Fri Apr 05, 2024 7:07 pm
kapral wrote: Fri Apr 05, 2024 10:30 am Cześć, podłączę się pod temat wykresu - czy można zmienić skalę wykresu, żeby to jakoś sensowniej wyglądało?
Bilans wektorowy w ujęciu godzinowym ma jakąś wystrzeloną w kosmos skalę, przez co cały wykres jest dość płaski i mało czytelny :)
Skala domyślnie ustawia się do danych. Pokaż zdjęcie co tam u Ciebie się wyświetla
To u mnie tak średnio sie ustawia (w aplikacji mobilnej jest trochę lepiej) :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kapral
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2024 10:27 am

Post

i jak, da radę coś z tym wykresem zrobić? :)
Robinson74
Posts: 32
Joined: Sun Nov 20, 2022 9:37 am

Post

Czy to co pokazujesz to jest widok z konta Supli jako odpowiednik tego co załączam z aplikacji mobilnej?
Screenshot_2024-04-27-18-50-49-224_org.supla.android.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

kapral wrote: Mon Apr 22, 2024 1:18 pm i jak, da radę coś z tym wykresem zrobić? :)
Na razie nie wiemy czym to złe skalowanie jest spowodowane, ani jak to zreprodukować.
Także temat na razie utknął
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
kapral
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2024 10:27 am

Post

Robinson74 wrote: Sat Apr 27, 2024 4:54 pm Czy to co pokazujesz to jest widok z konta Supli jako odpowiednik tego co załączam z aplikacji mobilnej?

Screenshot_2024-04-27-18-50-49-224_org.supla.android.jpg
Tak, w aplikacji skalowanie fajnie działa, tylko przez www jest płaskie
klew wrote: Sat Apr 27, 2024 6:21 pm
kapral wrote: Mon Apr 22, 2024 1:18 pm i jak, da radę coś z tym wykresem zrobić? :)
Na razie nie wiemy czym to złe skalowanie jest spowodowane, ani jak to zreprodukować.
Także temat na razie utknął
OK, dzięki. Czekam na rozwój sytuacji :)

Return to “FAQ / Jak to zrobić”