W GKW możesz włączyć wyłącznie ekranu po czasie nieaktywności. Czas jest konfigurowalnydjalex wrote: Tue Apr 30, 2024 5:02 am Jak wspomniałem używam Devireg Smart i mimo że droższy i już go mam, bralem pod uwagę jednak wymianę by mieć to pod kontrolą Supli oraz ze względu na jeden mankament a mianowicie w Devii ekran normalnie jest cały wygaszony i aktywuje się tylko na krotki czas po wykryciu dotyku ale ze wzgledu na omawiane ograniczenie pozostaje przy tym co mam.
Montaż GKW-01
-
-
Wiem, dlatego bralem pod uwagę wymianę.klew wrote: Tue Apr 30, 2024 6:04 amW GKW możesz włączyć wyłącznie ekranu po czasie nieaktywności. Czas jest konfigurowalnydjalex wrote: Tue Apr 30, 2024 5:02 am Jak wspomniałem używam Devireg Smart i mimo że droższy i już go mam, bralem pod uwagę jednak wymianę by mieć to pod kontrolą Supli oraz ze względu na jeden mankament a mianowicie w Devii ekran normalnie jest cały wygaszony i aktywuje się tylko na krotki czas po wykryciu dotyku ale ze wzgledu na omawiane ograniczenie pozostaje przy tym co mam.
-
czy mamy gdzieś dokładny rysunek techniczny GKW-01 z wymiarami zarówno zewnętrzne jak i modułu przekaźnika wchodzącego do puszki?
szukam i szukam i nie widzę nawet na stornie producenta.
chce wpasować GKW-01 w istniejące ramki ale zanim zamówię chciałbym sprawdzić chociaż mniej więcej ze sie uda.
z innym modułem (engo) się udało - efekt na zdjęciach. ale tutaj chciałbym GKW bo cały dom w supli wiec po co kolejna apka.
moze i z GKW się uda taki montaz?
chce wpasować GKW-01 w istniejące ramki ale zanim zamówię chciałbym sprawdzić chociaż mniej więcej ze sie uda.
z innym modułem (engo) się udało - efekt na zdjęciach. ale tutaj chciałbym GKW bo cały dom w supli wiec po co kolejna apka.
moze i z GKW się uda taki montaz?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
Za https://supla.zamel.com/wp-content/uplo ... UN_www.pdf (strona 8): Wymiary: 90 x 90 x 45 mmflowerek wrote: Sun Feb 09, 2025 3:11 pm czy mamy gdzieś dokładny rysunek techniczny GKW-01 z wymiarami zarówno zewnętrzne jak i modułu przekaźnika wchodzącego do puszki?
W standardowej puszcze zostało mniej więcej po 1mm luzu na obwodzie.
Podejrzewam, że bez przenoszenia puszek się nie obędzie. Mnie na szczęście elektryk namówił na odsunięcie puszek pod ogrzewanie od reszty osprzętu.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
no ze 90x90 to widzialem oczywiście. ale jaki wymiar ma przekaźnik?malarz wrote: Sun Feb 09, 2025 4:16 pmZa https://supla.zamel.com/wp-content/uplo ... UN_www.pdf (strona 8): Wymiary: 90 x 90 x 45 mmflowerek wrote: Sun Feb 09, 2025 3:11 pm czy mamy gdzieś dokładny rysunek techniczny GKW-01 z wymiarami zarówno zewnętrzne jak i modułu przekaźnika wchodzącego do puszki?
W standardowej puszcze zostało mniej więcej po 1mm luzu na obwodzie.
Podejrzewam, że bez przenoszenia puszek się nie obędzie. Mnie na szczęście elektryk namówił na odsunięcie puszek pod ogrzewanie od reszty osprzętu.
wg tego co piszesz około 58mm skoro w standardowej puszcze 60-tce zostało po 1mm z każdej strony - dobrze rozumiem?
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
Tak z pamięci. To mogło być też w sumie 1mm na średnicy (więc fi 59). W każdym razie najciaśniejsze coś co mam u siebie w domu. Musiałem dobrze ułożyć przewody na dnie puszki po jak podczas wkładania jeden zaczepił się pomiędzy puszką a urządzeniem to nie byłem w stanie dopchnąć GKW do końca.flowerek wrote: Sun Feb 09, 2025 4:25 pm wg tego co piszesz około 58mm skoro w standardowej puszcze 60-tce zostało po 1mm z każdej strony - dobrze rozumiem?
Ale nie mierzyłem.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.