Witam
Posiadam po poprzednim właścicielu system podlewania wody uruchamiany Zamel ROP-2 oraz włączanie świateł wokół domu. Leci to 868mhz. Jest do tego pilot. Czy można to wymienić na coś z Supli i żeby było na wifi.
Jak widać na zdjęciach są dwie takie kostki - aktualnie jedna mi padła (dostała się woda do puszki) i nie mogę uruchomić dwóch sekcji do podlewania. Wszystko mam zaprogramowane na aplikacji Exta Free ale jest to dość stare i nie wspierane środowisko.
Jeśli będzie taka możliwość to będę też potrzebował pomocy w podłączeniu.
Z góry dziękuję za pomoc.
Podlewanie trawnika
-
mygen
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Z tego co widzę to każdy z przekaźników posiada 2 kanały wiec możesz zamienić to na 2xmod z 2 przekaznikami lub coś co ma 4 przekazniki. A czy to będzie coś od zamela czy coś tanszgo to już twoja decyzja. Ja bym po taniości zaproponował sonoff 4ch pro lub 2x loratap sc500w. Nie do końca widać co i jak jest podłączone wiec ciężko narysować jakiś schemat
https://pietras-81.aqi.eco/
-
mygen
@pietras81 dzięki za odpowiedź.
Dorzucam jeszcze kilka zdjęć może będzie bardziej pomocne. Czy aplikacja do Sonoffa ma takie coś, że będę mógł ustawić kiedy i o której godzinie ma się odpalić podlewanie trawnika i kiedy ma skończyć?
Kupić u nas czy np. na ali?
Dorzucam jeszcze kilka zdjęć może będzie bardziej pomocne. Czy aplikacja do Sonoffa ma takie coś, że będę mógł ustawić kiedy i o której godzinie ma się odpalić podlewanie trawnika i kiedy ma skończyć?
Kupić u nas czy np. na ali?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
adgl
Można zmienić na ROW-02 i wtedy Supla będzie obsługiwała.
Ja osobiście korzystam i łączę Zamel Exta Free i Suple bo te piloty lub łączniki ścienne się czasem przydają
Ja osobiście korzystam i łączę Zamel Exta Free i Suple bo te piloty lub łączniki ścienne się czasem przydają
Sonepar Polska
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jeżeli jeden sterownik padł, a nadal chcesz korzystać z tego systemu to prześlij go do mnie. Może uda się go reanimować albo wymienić. Jestem otwarty na pomoc.mygen wrote: Fri May 03, 2024 2:17 pm Witam
Posiadam po poprzednim właścicielu system podlewania wody uruchamiany Zamel ROP-2 oraz włączanie świateł wokół domu. Leci to 868mhz. Jest do tego pilot. Czy można to wymienić na coś z Supli i żeby było na wifi.
Jak widać na zdjęciach są dwie takie kostki - aktualnie jedna mi padła (dostała się woda do puszki) i nie mogę uruchomić dwóch sekcji do podlewania. Wszystko mam zaprogramowane na aplikacji Exta Free ale jest to dość stare i nie wspierane środowisko.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
mygen
Dzięki za info. Rozważę tą propozycję.Mirosław F. wrote: Wed May 08, 2024 7:53 pmJeżeli jeden sterownik padł, a nadal chcesz korzystać z tego systemu to prześlij go do mnie. Może uda się go reanimować albo wymienić. Jestem otwarty na pomoc.mygen wrote: Fri May 03, 2024 2:17 pm Witam
Jednocześnie jeśli bym chciał zmienić na opcję z wifi to brać supla SBW - 2 czy tego sonoffa 4CH ?
-
mygen
Panowie a co zastosować żeby podłączyć te 3 sekcje podlewania i dodać jeszcze czujnik deszczu?
Sonoff 4ch pro ma tylko wejścia. ROW-02 ma to i to ale jeśli dobrze rozumiem to muszę dwa takie wstawić żeby te dwa ROP-02 wymienić no chyba że ROW-04M spełni to zadanie.
Pzdr
Sonoff 4ch pro ma tylko wejścia. ROW-02 ma to i to ale jeśli dobrze rozumiem to muszę dwa takie wstawić żeby te dwa ROP-02 wymienić no chyba że ROW-04M spełni to zadanie.
Pzdr
-
Gitman
Wejścia w row-02 służą do podłączania włączników i żadnych czujników w to miejsce nie podłączysz.