SBW-02 i siłownik brama wjazdowa Life

Safrad
Posts: 88
Joined: Mon Dec 20, 2021 1:28 pm

Post

Cześć, czy wejścia A1/2 można wykorzystać do otrzymywania statusu bramy poprzez wyjście 14 i 16 w bramie (załączam instrukcję)?
Producent siłownika dodał:
"In the contacts 16/15 we have 24Vac, not cc.
From contacts 14/16 you can have 3 types of information:
1) when the gate is open ( we have 24Vac continuos)
2) when the gate in movement (We have 24Vac ON/OFF)
3) when the gate is close (we haven’t 24Vac)"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Safrad on Tue May 14, 2024 6:40 pm, edited 1 time in total.
kiler88
Posts: 130
Joined: Sun Jun 21, 2020 10:55 am

Post

14 - IN1
15 - A1
16 - A2

i w chmurce odwrócona logika, jeśli instrukcja nie kłamie.
Safrad
Posts: 88
Joined: Mon Dec 20, 2021 1:28 pm

Post

kiler88 wrote: Tue May 14, 2024 12:51 pm 14 - IN1
15 - A1
16 - A2

i w chmurce odwrócona logika, jeśli instrukcja nie kłamie.
Dzięki, a porty 6 i 10 (sterujące bramą), pod które w Zamelu powinny iść?
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 525
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

@Safrad popraw tytuł kolego tak żeby dało się znaleźć co to za sterownik bo nie ma o tym ani słowa

wg mnie 10 to jest step-by-step czyli sterowanie
Safrad
Posts: 88
Joined: Mon Dec 20, 2021 1:28 pm

Post

Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Jeśli dobrze rozumiem, w Cloudzie wskazuje że jest otwarta. Przy odwróconej logice, pokazuje ten sam status.

PS. Schemat jest poprawnie podpisany i A1/2 zostały podłączone odwrotnie, jak kolega wyżej radził, aczkolwiek "trzeba było tam podłączyć bo tam był plus" (informacja od lokalnego elektryka który to podłączał, ja zajmuje się softwarową stroną :)
Co o tym sądzicie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 525
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

Wyłącz w cloud drugi czujnik otwarcia i co wtedy ,zobacz w instrukcji czy nie trzeba coś przeprogramować żeby uzyskać 24v na zamknięciu ,albo użyć po prostu 16 złącza ,ale to by trzeba sprawdzić miernikiem najpierw jak się zachowa . W Proximie trzeba było ustawić tryb wyjścia i wtedy dawała 24v na zamknięciu wg takiego opisu jak dałeś
kiler88
Posts: 130
Joined: Sun Jun 21, 2020 10:55 am

Post

Safrad wrote: Tue May 14, 2024 9:21 pm Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Jeśli dobrze rozumiem, w Cloudzie wskazuje że jest otwarta. Przy odwróconej logice, pokazuje ten sam status.

PS. Schemat jest poprawnie podpisany i A1/2 zostały podłączone odwrotnie, jak kolega wyżej radził, aczkolwiek "trzeba było tam podłączyć bo tam był plus" (informacja od lokalnego elektryka który to podłączał, ja zajmuje się softwarową stroną :)
Co o tym sądzicie?
Wg instrukcji tam jest AC, i nie dam sobie nic uciąć, ale zamień przewody podłączone do A1 i A2, i powinno działać, tylko pokazywać na odwrót póki nie włączysz odwróconej logiki.
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 525
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

@Safrad poczytał bym instrukcję ale dodałeś tylko ze brama to jest Life, ale jaki model ? :D musisz być bardziej precyzyjny w pytaniach bo szklane kule śnieżą
Safrad
Posts: 88
Joined: Mon Dec 20, 2021 1:28 pm

Post

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Wed May 15, 2024 5:53 am @Safrad poczytał bym instrukcję ale dodałeś tylko ze brama to jest Life, ale jaki model ? :D musisz być bardziej precyzyjny w pytaniach bo szklane kule śnieżą
Załączam instrukcję siłownika, model to GE UNI RS DL.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Safrad
Posts: 88
Joined: Mon Dec 20, 2021 1:28 pm

Post

kiler88 wrote: Wed May 15, 2024 4:15 am
Safrad wrote: Tue May 14, 2024 9:21 pm Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Jeśli dobrze rozumiem, w Cloudzie wskazuje że jest otwarta. Przy odwróconej logice, pokazuje ten sam status.

PS. Schemat jest poprawnie podpisany i A1/2 zostały podłączone odwrotnie, jak kolega wyżej radził, aczkolwiek "trzeba było tam podłączyć bo tam był plus" (informacja od lokalnego elektryka który to podłączał, ja zajmuje się softwarową stroną :)
Co o tym sądzicie?
Wg instrukcji tam jest AC, i nie dam sobie nic uciąć, ale zamień przewody podłączone do A1 i A2, i powinno działać, tylko pokazywać na odwrót póki nie włączysz odwróconej logiki.
Czyli jak rozumiem, ten plus/minus nie powinien stanowić problemu? Wolałbym nie spalić sterownika :)

Return to “ZAMEL SBW-02”