Cześć, czy wejścia A1/2 można wykorzystać do otrzymywania statusu bramy poprzez wyjście 14 i 16 w bramie (załączam instrukcję)?
Producent siłownika dodał:
"In the contacts 16/15 we have 24Vac, not cc.
From contacts 14/16 you can have 3 types of information:
1) when the gate is open ( we have 24Vac continuos)
2) when the gate in movement (We have 24Vac ON/OFF)
3) when the gate is close (we haven’t 24Vac)"
SBW-02 i siłownik brama wjazdowa Life
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Safrad on Tue May 14, 2024 6:40 pm, edited 1 time in total.
-
14 - IN1
15 - A1
16 - A2
i w chmurce odwrócona logika, jeśli instrukcja nie kłamie.
15 - A1
16 - A2
i w chmurce odwrócona logika, jeśli instrukcja nie kłamie.
-
@Safrad popraw tytuł kolego tak żeby dało się znaleźć co to za sterownik bo nie ma o tym ani słowa
wg mnie 10 to jest step-by-step czyli sterowanie
wg mnie 10 to jest step-by-step czyli sterowanie
-
Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Jeśli dobrze rozumiem, w Cloudzie wskazuje że jest otwarta. Przy odwróconej logice, pokazuje ten sam status.
PS. Schemat jest poprawnie podpisany i A1/2 zostały podłączone odwrotnie, jak kolega wyżej radził, aczkolwiek "trzeba było tam podłączyć bo tam był plus" (informacja od lokalnego elektryka który to podłączał, ja zajmuje się softwarową stroną
Co o tym sądzicie?
Jeśli dobrze rozumiem, w Cloudzie wskazuje że jest otwarta. Przy odwróconej logice, pokazuje ten sam status.
PS. Schemat jest poprawnie podpisany i A1/2 zostały podłączone odwrotnie, jak kolega wyżej radził, aczkolwiek "trzeba było tam podłączyć bo tam był plus" (informacja od lokalnego elektryka który to podłączał, ja zajmuje się softwarową stroną
Co o tym sądzicie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Wyłącz w cloud drugi czujnik otwarcia i co wtedy ,zobacz w instrukcji czy nie trzeba coś przeprogramować żeby uzyskać 24v na zamknięciu ,albo użyć po prostu 16 złącza ,ale to by trzeba sprawdzić miernikiem najpierw jak się zachowa . W Proximie trzeba było ustawić tryb wyjścia i wtedy dawała 24v na zamknięciu wg takiego opisu jak dałeś
-
Wg instrukcji tam jest AC, i nie dam sobie nic uciąć, ale zamień przewody podłączone do A1 i A2, i powinno działać, tylko pokazywać na odwrót póki nie włączysz odwróconej logiki.Safrad wrote: ↑Tue May 14, 2024 9:21 pm Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Co o tym sądzicie?
-
@Safrad poczytał bym instrukcję ale dodałeś tylko ze brama to jest Life, ale jaki model ? musisz być bardziej precyzyjny w pytaniach bo szklane kule śnieżą
-
Załączam instrukcję siłownika, model to GE UNI RS DL.rafalekkalwak@wp.pl wrote: ↑Wed May 15, 2024 5:53 am @Safrad poczytał bym instrukcję ale dodałeś tylko ze brama to jest Life, ale jaki model ? musisz być bardziej precyzyjny w pytaniach bo szklane kule śnieżą
-
Czyli jak rozumiem, ten plus/minus nie powinien stanowić problemu? Wolałbym nie spalić sterownikakiler88 wrote: ↑Wed May 15, 2024 4:15 amWg instrukcji tam jest AC, i nie dam sobie nic uciąć, ale zamień przewody podłączone do A1 i A2, i powinno działać, tylko pokazywać na odwrót póki nie włączysz odwróconej logiki.Safrad wrote: ↑Tue May 14, 2024 9:21 pm Podłączyłem jak na załączonym schemacie; sterowanie bramą działa ale nie widzę jej poprawnego statusu.
Co o tym sądzicie?