ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)

kryczka

Nareszcie!!!!!!
Zgłaszam się dwoma rękoma ! :)
Pompa ciepła i solary oraz metalowa skrzynka na bezpieczniki to coś co bym chętnie przetestował :)
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Ja co prawda nie zgłaszam się do testów ale podziwiam tempo rozwoju i fakt, że pojawiają się produkty, które zaspokajają potrzeby użytkowników i ... zastępuje dotychczasowe rozwiązania DIY. Zamel to jakość, nie mam waszego urządzenia, które wymagałoby większej uwagi. Mam na myśli u siebie w domu jak i u znajomych/klientów. Podłączam, konfiguruję, zapominam o istnieniu. Liczę po cichu na kolejne produkty jak żarówki RGBWW, bramkę BLE do termostatu, przekaźniki dopuszkowe >= 3. Dobra robota
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Chętny do przetestowania w warunkach przemysłowych przy pomiarze prądu silników trójfazowych plus fotowoltaika do tego aby Tauron za dużo nie zarabiał :lol:

Najważniejsze dla mnie jest złącze LAN aby nie stawiać dodatkowo AP gdy w szafie obok mam wolne porty ethernetowe :D

PS Planujecie jakieś inne moduły ze złączem LAN?
marcinl

Bardzo chętnie przetestuję. W końcu będę wiedział ile prądu zużywa mi pompa ciepła :) Niestety w piwnicy mam słaby zasięg wifi więc podłączenie po kablu będzie idealnym rozwiązaniem.
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Rewelacja urządzenia z LAN
Oczywiście bardzo chętnie podłącze 4 MEWA :) tym razem do ładowarki do samochodu elektrycznego
Mam dwie instalacje PV i dwa układy pomiarowe , jak teraz ładuje auto to zapinam obie instalacje do jednego licznika gdzie jest ładowarka , dzięki licznikowi zautomatyzował bym proces przełączania
Jak moc wzrośnie na obwodzie ładowarki to przełącz falownik jak spadnie powrót do normalnego stanu
Automatyczny przełącznik już jest zamontowany i miejsce na mew zostawione i skrętka w tez jest na miejscu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
leszektg

Jak przetestował bym do pomiaru zużycia pompy ciepła. Mam pompę Waterkotte i ciężko dla niej z integracja Home Assistant. Pompa jest w piwnicy, zaraz nad jest switch do kamer i wideofonu, jednak brak wifi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kwikus

Zgłaszam się na testy. Ostatnio modernizowałem swoją sieć internetową w domu, teraz mam wifi i kabel prawie w każdym pomieszczeniu. Zastosuję MEWA w kotłowni do pomiaru zużycia prądu do grzania CWU, bo akurat mam grzałkę 3x 400V.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową :mrgreen:
Suplafan

Zgłaszam się na testy.
MEW-01, 5x SRW-01, ROW-04m, mROW-02, SBW-02, 5x Sonoff R3 na Supli, 3x GOSUND SP111, 4xA1T NOUS, LIW-01
PuteR

Zgłaszam gotowość do testów. Od kilku lat mam zamontowany MEW-01 w szafie metalowej dość oddalonej od najbliższego routera, przez co zasięg jest słaby i często gubi połączenie. Jak by tego było mało to drzwiczki od skrzynki cały czas muszą być otwarte bo inaczej wcale nie ma połączenia. Zarówno ja jak i żona już nie raz zasunęliśmy w nie głową 🫣😵‍💫 Takie połączenie po kablu rozwiązało by problem na stałe 😊
Dodam, że MEW mierzy zarówno pobór prądu na całym domu jak i produkcję z paneli fotowoltaicznych.
Gang

Z uwagi na to, że w firmie założyliśmy mewke pod gniazdo do ładowarki do TIRow :) na razie 40kw
To teraz bym ogarnął żeby ta na testy popracowała na głównym przyłączu do firmy [obecnie 83kw ale zaraz na być zwiększone i to mocno.

Dlatego zgłaszam się na testy w tak trochę poważniejszych warunkach niż domowe ;)
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:

Return to “Nowości”