⚙ [TO DO] Co chcielibyście jeszcze dodać do GUI-Generic? ☕

YoMan

SmartBOB wrote: Mon Apr 22, 2024 10:01 am
Jak coś to mogę wsprzeć autora zmian jakby udało się wykonać któryś z punktów ;)
To pisz na priva bezpośrednio :)
YoMan

YoMan wrote: Fri May 17, 2024 8:56 pm To pisz na priva bezpośrednio :)
A da się na priva nie bezpośrednio? Taki wpis troszkę na podobieństwo Twoich @YoMan ;)
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
YoMan

uchnast.michal wrote: Tue May 21, 2024 5:27 pm
A da się na priva nie bezpośrednio? Taki wpis troszkę na podobieństwo Twoich @YoMan ;)
Taki zabieg liryczny mający na celu wzmocnienie przekazu 😉
YoMan

YoMan wrote: Tue May 21, 2024 5:57 pm
uchnast.michal wrote: Tue May 21, 2024 5:27 pm
Taki zabieg liryczny mający na celu wzmocnienie przekazu 😉
Waszeć argumenty uznaję;)
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
SmartBOB

Pisałem na priva bezpośrednio też, @Krycha88 jest bardzo pomocny, udało się zrobić jednego szybkiego FIXa na bardzo dużego BUGa oraz poprawić obsługę LAN7820.
YoMan

SmartBOB wrote: Wed May 22, 2024 5:27 am Pisałem na priva bezpośrednio też, @Krycha88 jest bardzo pomocny, udało się zrobić jednego szybkiego FIXa na bardzo dużego BUGa oraz poprawić obsługę LAN7820.

Widzisz @uchnast.michal ? Jednak połączenie "priv" i "bezpośrednio" ma sens :lol: :lol: :lol:
YoMan

Wsparcie dla SPS30 particulate matter sensor

https://github.com/krycha88/GUI-Generic/pull/133

@krycha88 jak możesz to rób squash merge z moich commitów bo zwykle robię ich wiele po trochu i ich nazwy pozostawiają wiele do życzenia :P

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, a jak coś to pisz do dodam.
klew

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sat May 25, 2024 6:12 pm Wsparcie dla SPS30 particulate matter sensor

@krycha88 jak możesz to rób squash merge z moich commitów bo zwykle robię ich wiele po trochu i ich nazwy pozostawiają wiele do życzenia :P

Nie wolno przypisywać autorstwa innym osobom :P. Dodajesz czujnik, to wpisz tam siebie :).
Poza tym ogólnie odradzam używanie namespace'ów "Supla" poza samą biblioteką. Wynika to z tego, że istnieje ryzyko, że w przyszłości dodam jakieś klasy (w namespace Supla) i przypadkiem nazwy będą te same i GG przestnie się kompilować. Co prawda łatwe do poprawienia, ale po co?
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
rafalekkalwak@wp.pl

klew wrote: Sat May 25, 2024 8:26 pm
rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sat May 25, 2024 6:12 pm Wsparcie dla SPS30 particulate matter sensor

Nie wolno przypisywać autorstwa innym osobom :P. Dodajesz czujnik, to wpisz tam siebie :).
Poza tym ogólnie odradzam używanie namespace'ów "Supla" poza samą biblioteką. Wynika to z tego, że istnieje ryzyko, że w przyszłości dodam jakieś klasy (w namespace Supla) i przypadkiem nazwy będą te same i GG przestnie się kompilować. Co prawda łatwe do poprawienia, ale po co?
Ale squash merge tylko zamiast kilku commitow zrobi jeden ,nadal jako ja?

Wiem że odradzasz a jednak wszystko w GG tak jest zrobione 🤫 no i o ile dobrze pamiętam to do supla device nie dorzucisz obcych bibliotek więc jeśli rozmawiamy o czujnikach to się pewnie nigdy nie wydarzy 😉
klew

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sun May 26, 2024 5:38 am
Ale squash merge tylko zamiast kilku commitow zrobi jeden ,nadal jako ja?

Wiem że odradzasz a jednak wszystko w GG tak jest zrobione 🤫 no i o ile dobrze pamiętam to do supla device nie dorzucisz obcych bibliotek więc jeśli rozmawiamy o czujnikach to się pewnie nigdy nie wydarzy 😉
Chodziło mi o podpis w pliku.
Do sd mógłbyś dodać ten plik do obsługi czujnika, ale nie widzę potrzeby dodawania samych bibliotek. Raczej robimy to tak, że jest dodany komentarz, jakie biblioteki trzeba sobie doinstalować, aby dało się to skompilować.
GG ma wszystkie zależności też dodane do repo. Ogólnie można to zrobić inaczej, aby git te rzeczy pobierał
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820

Return to “GUI Generic”