Poziom cieczy w zbiorniku
-
Mam pomysł który powinien być prosty w realizacji a uatrakcyjniłby aplikację. Aktualnie wgrywamy 2 ikonki w zależności od stanu czyli jedną dla ON i druga dla OFF. Kiedy jednak mamy wartość w postaci poziomu cieczy przydałoby się aby ciecz w ikonce była inna w zależności od poziomu cieczy. Mój pomysł jest taki aby umożliwić wgranie 10 ikon co 10% do tematu dołączam screena z ikonek które posiadam. Można by przypisać tam gdzie jest wartość procentowa możliwość zastosowania 10 ikon.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A jaki masz czujnik do poziomu ??kryczka wrote: Sat Jun 01, 2024 2:32 pm Mam pomysł który powinien być prosty w realizacji a uatrakcyjniłby aplikację. Aktualnie wgrywamy 2 ikonki w zależności od stanu czyli jedną dla ON i druga dla OFF. Kiedy jednak mamy wartość w postaci poziomu cieczy przydałoby się aby ciecz w ikonce była inna w zależności od poziomu cieczy. Mój pomysł jest taki aby umożliwić wgranie 10 ikon co 10% do tematu dołączam screena z ikonek które posiadam. Można by przypisać tam gdzie jest wartość procentowa możliwość zastosowania 10 ikon.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Sam pomysł jest fajny. Tylko jeśli dobrze odczytałem wprowadzone zmiany w 24.05.02 dotyczące ikon to...kryczka wrote: Sat Jun 01, 2024 2:32 pm Mam pomysł który powinien być prosty w realizacji a uatrakcyjniłby aplikację...
cyt. "Ikona jest ustawiana wyłącznie podczas pierwszej rejestracji danego kanału. "
i w tym miejscu się zabawa z ikonami kończy
-
Upolowałem zaje…. Czujnik poziomu napięcie wyjściowe 0-3v zasilony 5v pod analogiem działa przecudownie i dokładnie. Działa na zasadzie różnicy ciśnień.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A o tym też słyszałem same dobre słowa. Ciekawe jak dlugo w szambie wytrzyma.kryczka wrote: Sat Jun 01, 2024 5:41 pm Upolowałem zaje…. Czujnik poziomu napięcie wyjściowe 0-3v zasilony 5v pod analogiem działa przecudownie i dokładnie. Działa na zasadzie różnicy ciśnień.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Jest w planach tego typu ikona. Wcześniej był pomysł aby apka kolorowała wybrany kolor zależnie od wartości kanału, albo aby wyszarzała górną część ikony.
Wg mnie 10 ikon i poziomów to trochę za dużo
Wg mnie 10 ikon i poziomów to trochę za dużo
-
No 10 ikon to przesada, ale że 4 -5czemu nie
Pomysł z kolorowaniem w apce też całkiem całkiem
Pomysł z kolorowaniem w apce też całkiem całkiem
-
Czy ja wiem czy za dużo gdyby plik „gif” rozłożyć na segmenty byłoby ich o wiele więcej. Wszystkie ikony nie powinny zająć dużo miejsca na serwerze. Ale gdyby było 5 to byłoby super.
-
Ponoć stosują te czujniki w ekstremalnych warunkach w oczyszczalniach ścieków i pracują bez zastrzeżeń. Ja puki co jestem bardzo zadowolony. Dokładność wybitna wystarczy jedna kalibracja. Zamowilem drugi do szamba to przetestuje. Na zdjęciu wygląda na mniejszy ale w rzeczywistości to kawał Nierdzewki wielkości dłoni.Pietras81 wrote: Sat Jun 01, 2024 6:17 pmA o tym też słyszałem same dobre słowa. Ciekawe jak dlugo w szambie wytrzyma.kryczka wrote: Sat Jun 01, 2024 5:41 pm Upolowałem zaje…. Czujnik poziomu napięcie wyjściowe 0-3v zasilony 5v pod analogiem działa przecudownie i dokładnie. Działa na zasadzie różnicy ciśnień.