[i] Wersja 24.05

mipolansk

LukiSpajder wrote: Thu May 23, 2024 6:21 pm Czy tylko u mnie przestało działać zamykanie / otwieranie rolet po przesunięciu w bok z tego zielonego kwadraciku .
Może ktoś potwierdzić
Faktycznie, coś się zepsuło. Dzięki za sygnał, poprawię :)
robertklepacki94

Cześć :)
Odemnie taka mała uwaga/usprawnienie, dotychczas po naciśnięciu w powiadomienie otwiera nam się apka Supli na głównym ekranie.
Nie lepiej będzie jak po kliknięciu w powiadomienie otwierać się będzie na historii powiadomień?
Dotyczy Androida jak i iOS :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
kurus

mipolansk wrote: Thu May 23, 2024 7:07 pm
LukiSpajder wrote: Thu May 23, 2024 6:21 pm Czy tylko u mnie przestało działać zamykanie / otwieranie rolet po przesunięciu w bok z tego zielonego kwadraciku .
Może ktoś potwierdzić
Faktycznie, coś się zepsuło. Dzięki za sygnał, poprawię :)
Przy grupie rolet dziś otwierałem i działa. Dla pojedynczej nie działa.
LukiSpajder

Oki 😁
Jedynie jeszcze przy uruchamianiu zawiesza się na ekranie startowy pomaga wciśnięcie wybierz konto , tyle że przenosi do ekranu kont i trzeba się cofnąć
mipolansk

robertklepacki94 wrote: Fri May 24, 2024 9:08 am Cześć :)
Odemnie taka mała uwaga/usprawnienie, dotychczas po naciśnięciu w powiadomienie otwiera nam się apka Supli na głównym ekranie.
Nie lepiej będzie jak po kliknięciu w powiadomienie otwierać się będzie na historii powiadomień?
Dotyczy Androida jak i iOS :)
Jest na liście zadań, chociaż w planie jest otwieranie kanału z którego przyszło powiadomienie.
mipolansk

iM@rek wrote: Sun May 19, 2024 4:50 am Zgłaszam słabą czytelność info o zużyciu energii: białe na żółtym. Tak samo w trybach jasnym i ciemnym.
IMG_4282.jpeg
Może ktoś potwierdzić
Wkrótce w Testflight pojawi się nowa wersja, która powinna rozwiązać te dwa problemy :)
iM@rek

Zgłaszam niewłaściwe wyświetlanie danych o zużyciu mocy z liczników Gosund.
IMG_4424.jpeg
IMG_4426.jpeg
IMG_4427.jpeg
W tym przykładzie pokazuje energię czynną pobraną 1.13 kWh, a w bieżącym miesiącu 3.40.
A całkowita energia zgodnie z wykresem wynosi 10.9kWh.
Co dziwne, mam kilka liczników na gniazdkach Gosund i jedno pokazuje prawidłowo, a 2 inne właśnie takie błędy.
Nie wiem, czy to błąd w apce IOS, proszę o weryfikację.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk

Nie mam iOS, ale wykresy są poprawnie wyświetlane.
Ponieważ :
1. W momencie "zresetowania" gniazdka (wpisania 0.00 w trybie konfiguracji ) dodatkowo trzeba w CLUD-ie "Usunąć historie pomiarów".
Ale tracisz bezpowrotnie całą dotychczasową historię.
2. Np: gniazdko pokazuje 100.00kWh.
W CLUD-ie w "Ustal wartość dodaną" wpisujesz wyświetlaną wartość z znakiem "-" czyli -100.00kWh i Nie zaznaczasz dodatkowej opcji "Uwzględnij wartość dodaną w historii (niezalecane)".
Wtedy cała historia jest zachowana, a gniazdko liczy (pokazuje) od "0.00".
Po zaznaczeniu "Uwzględnij wartość dodaną w historii (niezalecane)".
Wtedy na wykresie powstanie "pik" uwzględniajacy to co wpisałeś w "Ustal wartość dodaną".

Parę dni temu próbowałeś te gniazdka "zresetować" przez CLUD-a i dlatego Twój wykres jest z tymi "pikami", bo CLUD zapamiętał te wartości, które gniazdko wtedy wysłało.

Następna sprawa.
Jeżeli gniazdko "zresetujesz" np: 20 dnia miesiąca, a pozostawisz historię, to będą w tym danym miesiącu rozbieżności w wyświetlaniu wartości, bo "górna" wyświetla zużycie od "zresetowania", a poniżej za dany miesiąc, czyli od 1 dnia miesiąca.
klew

Markowi chodzi o tą liczbę wyświetlaną na górze.
Z tego co teraz widać to jest tam aktualne wskazanie licznika, a oczekuje że będzie tam całkowite zużycie w całej historii.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
iM@rek

klew wrote: Sat Jun 08, 2024 9:28 am Markowi chodzi o tą liczbę wyświetlaną na górze.
Z tego co teraz widać to jest tam aktualne wskazanie licznika, a oczekuje że będzie tam całkowite zużycie w całej historii.
Tak, chodzi mi ten pierwszy wiersz.
Np. Inne urządzenie pokazuje takie dane:
IMG_4506.jpeg
I tu jest ok. Też osuplowany w tym samym dniu Gosund.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “iOS”