ok nie ma problemu mogę i2c2 przeznaczyć na oleda ale jego też nie ma na liście jest wykrywany automatycznie ?
Czekam na dostawę oled więc nie mam tego jak sprawdzić ani tego czy działają przyciski dla termostatu gdy jest wybrany na innym przekaźniku niż 1 co było poruszane w innym temacie.
A co z drugim problemem ?
Bład generowania GUI Generic
-
jak ustawisz i2c2 to oled wykryje automatycznie. A co do drugiego problemu to do kompilacji wybierz tylko sht3x, bo ten drugi to jest zrobiony na innej bibliotece.Gitman wrote: ↑Thu May 16, 2024 9:37 am ok nie ma problemu mogę i2c2 przeznaczyć na oleda ale jego też nie ma na liście jest wykrywany automatycznie ?
Czekam na dostawę oled więc nie mam tego jak sprawdzić ani tego czy działają przyciski dla termostatu gdy jest wybrany na innym przekaźniku niż 1 co było poruszane w innym temacie.
A co z drugim problemem ?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Zaczynam przesiadać się z esp8266 na esp32 ale przy generowaniu softu dla esp32c3 oraz esp32s2 przy zaznaczeniu pzem v3 wywala błąd generowania.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam:
Sławek
Sławek
-
-
U mnie od wczoraj (nie wiem od kiedy tak naprawdę ) nie mogę zrobić aktualizacja modułu "Błąd aktualizacji" przy "sprawdź aktualizację"
Hymm. Gosund poszedł normalnie, Sonoff też, tylko ten jeden moduł nie idzie, czyli może u mnie jakiś błąd.
Tylko na tym jednym mam błąd
Hymm. Gosund poszedł normalnie, Sonoff też, tylko ten jeden moduł nie idzie, czyli może u mnie jakiś błąd.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
to wygeneruje soft ręcznie zaznaczając te same opcje. Możliwe, że używałeś opcji które zostały zastąpione kpopem?myszektbg wrote: ↑Fri Jun 07, 2024 5:48 am U mnie od wczoraj (nie wiem od kiedy tak naprawdę ) nie mogę zrobić aktualizacja modułu "Błąd aktualizacji" przy "sprawdź aktualizację"
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Spróbuje po 16-tym bo teraz mnie trochę nie będzie. Miałam też problem z czujnikiem IKEA bo po aktualizacji wysypał się totalnie, ale udało się go podnieść. Zauważyłem, że inaczej działa kanał pomiarowy czyli troszkę się zmieniło i pewnie tu jest problem.
A teraz pytanie co to jest "kpop" ?. Ostatnio mało jestem na forum, a coś zmian było i .... o ile z elektroniki zrobię wszystko to programowanie dla mnie zakończyło się może 20 lat temu. No.... coś tam w Bascomie
A teraz pytanie co to jest "kpop" ?. Ostatnio mało jestem na forum, a coś zmian było i .... o ile z elektroniki zrobię wszystko to programowanie dla mnie zakończyło się może 20 lat temu. No.... coś tam w Bascomie
-
KPOP- Kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia, jak chcesz więcej informacji poszukaj na forum w Nowościach:)myszektbg wrote: ↑Fri Jun 07, 2024 3:40 pm Spróbuje po 16-tym bo teraz mnie trochę nie będzie. Miałam też problem z czujnikiem IKEA bo po aktualizacji wysypał się totalnie, ale udało się go podnieść. Zauważyłem, że inaczej działa kanał pomiarowy czyli troszkę się zmieniło i pewnie tu jest problem.
Czujniki IKEA @krycha88 też migrował na kanały KPOP dlatego był takie problemy.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Code: Select all
GUI-Generic_bv6.0_gv7.16.00_pl/SuplaWebPageDownload.cpp: In function 'void handleDownload()':
GUI-Generic_bv6.0_gv7.16.00_pl/SuplaWebPageDownload.cpp:41:30: error: 'reg_dev' is not a member of 'Supla::Channel'
41 | str += Supla::Channel::reg_dev.SoftVer;
| ^~~~~~~
Error during build: exit status 1
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
BOARD esp8266:esp8266:generic:eesz=1M64,xtal=160
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
W nowym SuplaDevice wyleciał bezpośredni dostęp do tej struktury "reg_dev".local wrote: ↑Thu Jun 13, 2024 8:46 amCode: Select all
GUI-Generic_bv6.0_gv7.16.00_pl/SuplaWebPageDownload.cpp: In function 'void handleDownload()': GUI-Generic_bv6.0_gv7.16.00_pl/SuplaWebPageDownload.cpp:41:30: error: 'reg_dev' is not a member of 'Supla::Channel' 41 | str += Supla::Channel::reg_dev.SoftVer; | ^~~~~~~ Error during build: exit status 1 xxxxxxxxxxxxxxxxxx BOARD esp8266:esp8266:generic:eesz=1M64,xtal=160
Z tego co widzę, to GG używa tego aby pobrać soft ver, guid, oraz adres serwera.
To można pobrać:
Code: Select all
#include <supla/device/register_device.h>
const char* Supla::RegisterDevice::getSoftVer();
const char* Supla::RegisterDevice::getGUID();
const char* Supla::RegisterDevice::getServerName();
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820