Hej. Potrzebuje coś małego doczego da się wgrać suple i będzie to na 12v, a jedyną funkcją jaką potrzebuje to możliwość podlączenia do przycisku. Tak aby po nacisnieciu tego przycisku wyzwalala sie reakcja w innym urządzeniu które posiadam (oczywiście z supla).
Mogę zrobić to na Sonoff SV ale jest trochę za wysoki bo ma przekaźnik.
Co byście polecili?
Pomoc w sprzęcie
-
Może coś w stylu Wemos + przetwornica step-down.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Może SBW? Co prawda nie ma tam obsługi przycisku, ale są wejścia jako czujniki binarne i można na nie ustawić Reakcje w Cloud
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Pomysł dobry, ale myślę o czymś mocno budżetowym, może być goła płytka. To ma tylko dac info innemu urządczeniu, ze zostal wcisniety przycisk.
-
Ooooo. Dobry trop Dzieki. A znasz moze cos jak Wemos ale na 12v? Moze być np. jakis chinczyk "gotowiec". A jak nie tonfaktycznie step down i wemos. Pozdraiwam
-
No właśnie nic chyba nie ma bez przekaźnika. Ale jak dasz radę sobie polutować kilka połączeń, to to będzie chyba najlepsza opcja.
Możesz też kupić gotową dedykowaną przetwornicę do Wemosa: https://www.wemos.cc/en/latest/d1_mini_ ... power.html
Możesz też kupić gotową dedykowaną przetwornicę do Wemosa: https://www.wemos.cc/en/latest/d1_mini_ ... power.html
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Może samo ESP-01 + step down wystarczy
-
Cenowo wielkiej różnicy nie ma, a tylko więcej kłopotów z ESP-01. Choćby z kombinowaniem z dwuetapowym "apdejtem".
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
To fakt, cenowo mała różnica. Ale gabarytowo wydaje się ze ro najmniejsze możliwe rozwiązanie.
-
Najprościej zrobić "kanapkę" z Wemosa i modułu zasilającego. Wtedy możesz dać zasilanie jak dobrze pamiętam od 5V do 24V.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.