ZAPROSZENIE DO TESTÓW INW-01 :)

sbrzoza

Mirosław F. wrote: Tue Mar 19, 2024 5:03 am
RomanG wrote: Mon Mar 18, 2024 8:57 pm Ooo....jeżeli znalazłby się jeszcze jeden wolny na testy, to też chętnie go przytulę ;) !
Mogę nawet podjechać na ulicę Zieloną :) .
Podaj dane na PW. Jeszcze mam jednego.
Mirku, nie masz przypadkiem jeszcze jednego ? ;)

początkowo nie widziałem za bardzo zastosowania dla INW ale po ostatnich sporych deszczach w BB planuję zakup ZAMELowskiego PRZEKAŹNIKa ZALANIA PZM-10 Z SONDĄ i podłączenie do niego INW
chciałbym włączyć powiadomienia gdy będzie zalewało garaż podziemny a przy okazji, jeśli do dyspozycji są 4 wyjścia to również kontaktrony na furtce oraz drzwiach technicznych do garażu z powiadomieniem jeśli są otwarte powyżej określonej ilości minut (tak jak to mamy teraz ustawione w bramie sterowanej przez SBW- 02ANT)

jeśli nie masz już żadnego egzemplarza to proszę o przybliżoną informację o planowanej dacie wdrożenia do sprzedaży

pozdrawiam
4x SRW-01, 2x RNW-01, 1x LIW-01, 2x THW-01, 1x PNW-01, 1x mROW-02, 1x SBW-02, 1x LEW-01, 1x SLW-02, 2xGosund sp111, 1x ROW-01
Mirosław F.

Może to znów zabrzmi irracjonalnie, ale czekamy tylko na opakowania i instrukcje. Niestety nie mam już żadnego egzemplarza na testy.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
sbrzoza

Mirosław F. wrote: Tue Jun 11, 2024 8:28 pm Może to znów zabrzmi irracjonalnie, ale czekamy tylko na opakowania i instrukcje. Niestety nie mam już żadnego egzemplarza na testy.
czyli ... bliżej niż dalej ;)

to dobra wiadomość!

zatem... czekam na informację o wprowadzeniu do sprzedaży
4x SRW-01, 2x RNW-01, 1x LIW-01, 2x THW-01, 1x PNW-01, 1x mROW-02, 1x SBW-02, 1x LEW-01, 1x SLW-02, 2xGosund sp111, 1x ROW-01
robertklepacki94

Nie myśleliście o dodaniu kanału ,,Krańcówka NO" i ,,Krańcówka NC'' ?
Wiele osób pewnie już używa krańcówek do różnych innych rzeczy niż czujnik otwarcia okna czy drzwi a w CLOUD by to dużo lepiej wyglądało.
Takie ,,Ogólne wejście'' :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

robertklepacki94 wrote: Thu Jun 13, 2024 5:13 pm Nie myśleliście o dodaniu kanału ,,Krańcówka NO" i ,,Krańcówka NC'' ?
Wiele osób pewnie już używa krańcówek do różnych innych rzeczy niż czujnik otwarcia okna czy drzwi a w CLOUD by to dużo lepiej wyglądało.
Takie ,,Ogólne wejście'' :D
Jest kanał typu "czujnik binarny". Wcześniej jego nazwa to "czujnik normalnie otwarty". Był też osobny typ kanału "czujnik normalnie zamknięty", ale to nigdy nie było używane.
Do "czujnika normalnie otwartego" można było przypisać funkcję "czujnik otwarcia bramy".
Ja osobiście miałem trudność w zrozumieniu czy "normalnie otwarty" przy bramie, ze stanem "0" oznacza otwartą czy zamknięta bramę.

Może napisz jak wg Ciebie powinna wyglądać taka funkcja "krańcówka no" i "nc", z opisem co oznacza stan 0 i 1 dla nich? I ewentualnie jaką ikonę byś tam widział i jak miałaby wyglądać przy 0 i przy 1
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
robertklepacki94

Ja bym się tu nie doszukiwał funkcji bram itd

Tylko NO ---> 1 na wejściu (kanał ON), 0 na wejściu (kanał OFF)
Przy NC-----> 1 na wejściu (kanał OFF), 0 na wejściu (kanał ON)

Myślę że tak właśnie powinna wyglądać ,,krańcówka ogólna", jak ktoś będzie używał krańcówki do drzwi czy bramy to wybierze odpowiednią w CLOUD.

P.S. Podgrałem teraz obsługę krańcówki z GG i nie widzę w funkcjach kanału czujnik binarny :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

robertklepacki94 wrote: Thu Jun 13, 2024 5:38 pm Ja bym się tu nie doszukiwał funkcji bram itd

Tylko NO ---> 1 na wejściu (kanał ON), 0 na wejściu (kanał OFF)
Przy NC-----> 1 na wejściu (kanał OFF), 0 na wejściu (kanał ON)

Myślę że tak właśnie powinna wyglądać ,,krańcówka ogólna", jak ktoś będzie używał krańcówki do drzwi czy bramy to wybierze odpowiednią w CLOUD.

P.S. Podgrałem teraz obsługę krańcówki z GG i nie widzę w funkcjach kanału czujnik binarny :)
Czujnik binarny to typ kanału, a nie funkcja.
W zasadzie każdy czujnik ma opcję odwracania logiki, więc dość łatwo jest to sobie odwrócić jeśli trzeba
lukasz06

[/quote]
A ja zawsze się zastanawiałem co to znaczy czujnik binarny i gdzie on się znajduje, bo w GG go nie ma ,😉
klew

lukasz06 wrote: Thu Jun 13, 2024 7:42 pm A ja zawsze się zastanawiałem co to znaczy czujnik binarny i gdzie on się znajduje, bo w GG go nie ma ,😉
Niestety nie wiem jak to w GG się nazywa, ale on powinien być ;)
Każde wejście, do którego można ustawić funkcję: czujnik otwarcia bramy/furtki/garażu/drzwi/okna/rolety, czujnik poczty, czuinik braku cieczy itd. to jest "czujnik binarny".

Nazwa "czujnik binarny" pochodzi od tego, że ma dwa stany 0/1, on/off, tak/nie, true/false. W Cloud pokazuje się pod nazwą "Czujnik (normalnie otwarty)"
RomanG

lukasz06 wrote: Thu Jun 13, 2024 7:42 pm A ja zawsze się zastanawiałem co to znaczy czujnik binarny i gdzie on się znajduje, bo w GG go nie ma ,😉
W GG to chyba "Krańcówki". ;)
Kiedyś, zdaje się, nazywano ten typ kanału - "sensor"

Return to “Nowości”