supla-device do nazwy sieci w Wi-Fi w trybie CONFIG dodaje nazwę urządzenia. W przypadku obecności polskich znaków są one pomijane w nazwie (AP Wi-Fi).
Czy istnieje możliwość, aby były zamieniane na litery alfabetu łacińskiego (tzn. ą na a itd.)?
hostname Wi-Fi - polskie znaki
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Technicznie jest to możliwe, ale trzeba by uwzględnić dużo więcej znaków, niż tylko polskie. Dodatkowo tam jest utf8, a biblioteka chyba wszystko traktuje jako zwykłe ASCII.
Dla mnie to detal na który nie mam czasu.
Jeśli ktoś chce to dodać, to zachęcam do zrobienia poprawki i wrzucenia PR. Tylko proszę uwzględnić inne języki.
Dodam jeszcze że tam można ustawić własny prefix do hostname i nazwy wifi. Chyba metodą setCustomHostnamePrefix, albo czymś w tym stylu. To też jest dobre, bo od nazwy wifi zależy, czy kreator dodawania urządzeń z apki zadziała.
Dla mnie to detal na który nie mam czasu.
Jeśli ktoś chce to dodać, to zachęcam do zrobienia poprawki i wrzucenia PR. Tylko proszę uwzględnić inne języki.
Dodam jeszcze że tam można ustawić własny prefix do hostname i nazwy wifi. Chyba metodą setCustomHostnamePrefix, albo czymś w tym stylu. To też jest dobre, bo od nazwy wifi zależy, czy kreator dodawania urządzeń z apki zadziała.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustaw sobie: SuplaDevice.setCustomHostnamePrefix("SUPLA-MOJ-ZOLWIK");jaku2k wrote: Fri Jun 21, 2024 10:37 am Rozumiem, dziękuję. Niestety ze względu na brak wiedzy sam takiego PR nie zrobię.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Tyle zrozumiałem, dziękuję.
Chodziło mi o brak wsparcia biblioteki z mojej strony...