Skąd założenie, że te braki wynikają z braku "wsparcia" jakiejkolwiek osoby? (cokolwiek to wsparcie miałoby oznaczać)lukasz06 wrote: Wed Jun 05, 2024 9:11 am Nie chciałbym tu zaśmiecać wątku, ale apka nie bardzo pasuje na ten panel. Wiem, że kanał rolet i żaluzji fasadowych został zmieniony na potrzeby tak małych ekranów i jest super, ale termostaty już/jeszcze nie. Nie da się tam ustawić temperatury
Aplikacji Supla nie można zaktualizować automatycznie, trzeba wgrywać przez powershell'a
Panel mimo swoich rozmiarów ma sporo możliwości, które pozostają niewykorzystane.
Ale może kiedyś doczekamy podobnego panelu od Zamel
Gdyby ktoś nie chciał, aby apka na tym urządzenie dobrze wyglądała, to żaden kanał nie miałby przygotowanego layoutu pod to urządzenie.
Ja nawet nie wiem jaki sklep z aplikacjami jest dostępny na tym panelu, ale może napisz do Sonoffa, aby dawali tam normalnego Androida ze wsparciem sklepu Play od Google? To by rozwiązało problem braku aktualizacji.
Supla to mimo wszystko projekt otwarty. Jest tutaj mała grupa osób, które przy tym projekcie pracują "na pełen etat" oraz duża ilość serwerów do utrzymania, ale aby to mogło w jakikolwiek sposób działać, to muszą być z tego jakieś pieniądze z miesiąca na miesiąc. Nie wiem na ile dobrym pomysłem byłoby np. przerzucenie części "zasobów ludzkich", na kilka miesięcy, na przygotowanie pełnego wsparcia urządzenia, które nie daje nam żadnych przychodów, a za to generuje pewne koszty.