Żaluzje fasadowe - zaproszenie do testów

klew

lukasz06 wrote: Wed Jun 05, 2024 9:11 am Nie chciałbym tu zaśmiecać wątku, ale apka nie bardzo pasuje na ten panel. Wiem, że kanał rolet i żaluzji fasadowych został zmieniony na potrzeby tak małych ekranów i jest super, ale termostaty już/jeszcze nie. Nie da się tam ustawić temperatury
Aplikacji Supla nie można zaktualizować automatycznie, trzeba wgrywać przez powershell'a
Panel mimo swoich rozmiarów ma sporo możliwości, które pozostają niewykorzystane.
Ale może kiedyś doczekamy podobnego panelu od Zamel :)
Skąd założenie, że te braki wynikają z braku "wsparcia" jakiejkolwiek osoby? (cokolwiek to wsparcie miałoby oznaczać)

Gdyby ktoś nie chciał, aby apka na tym urządzenie dobrze wyglądała, to żaden kanał nie miałby przygotowanego layoutu pod to urządzenie.

Ja nawet nie wiem jaki sklep z aplikacjami jest dostępny na tym panelu, ale może napisz do Sonoffa, aby dawali tam normalnego Androida ze wsparciem sklepu Play od Google? To by rozwiązało problem braku aktualizacji.

Supla to mimo wszystko projekt otwarty. Jest tutaj mała grupa osób, które przy tym projekcie pracują "na pełen etat" oraz duża ilość serwerów do utrzymania, ale aby to mogło w jakikolwiek sposób działać, to muszą być z tego jakieś pieniądze z miesiąca na miesiąc. Nie wiem na ile dobrym pomysłem byłoby np. przerzucenie części "zasobów ludzkich", na kilka miesięcy, na przygotowanie pełnego wsparcia urządzenia, które nie daje nam żadnych przychodów, a za to generuje pewne koszty.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
lukasz06

Ja to wszystko rozumiem, że koszty, że macie masę innych spraw ważniejszych niż jakieś tam Sonnoffy.
Jednak człowiek kupuje to, co jest dostępne i chce aby to jakoś funkcjonowało.
Produkt jest dostępny na rynku już dość długo, a kanał rolet dopiero co został zmieniony,
Kilka razy pytałem, czy dałoby radę schować całkowicie dolne labelki, aby ekran był choć ciut większy, niestety nie otrzymałem
żadnej odpowiedzi, stąd moje domniemanie o tym, że raczej pełnego wsparcia dla tego i tym podobnych ekranów nie będzie.
Więc może pomyślcie o swoim produkcie, który dostarczyłby Wam pewne środki, a nam użytkownikom produkt,
którego nie trzeba poprawiać :)
Po prostu brakuje takiego panelu do zarzadzania całym systemem z jednego punktu w domu.
Mimo wszystko, dziękuję za dotychczasowe wsparcie i liczę na to, że inne kanały w tym termostat, też zostanie dostosowany na potrzeby małych ekranów :)
Tam jest Android 8.1, a orginalna apka to Ewelink, więc nie ma co do nich pisać :)
klew

lukasz06 wrote: Wed Jun 05, 2024 10:20 am Kilka razy pytałem, czy dałoby radę schować całkowicie dolne labelki, aby ekran był choć ciut większy, niestety nie otrzymałem
żadnej odpowiedzi, stąd moje domniemanie o tym, że raczej pełnego wsparcia dla tego i tym podobnych ekranów nie będzie.
To weszło w niedawnej aktualizacji. W ustawieniach apki możesz wyłączyć sobie etykiety pod menu na dolnej belce.
Robert Błaszczak

@lukasz06 by chciał całkowite wyłączenie dolnej belki. Bo - jak twierdzi - nie używa grup i scen.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew

Robert Błaszczak wrote: Wed Jun 05, 2024 10:36 am @lukasz06 by chciał całkowite wyłączenie dolnej belki. Bo - jak twierdzi - nie używa grup i scen.
Aaa, chodziło o "La Belkę"? ;)
lukasz06

Zgadza się. 😉
jacekc

Ja wyłączyłem panel nawigacyjny i od razu zrobiło się więcej miejsca. Vide zdjęcie kilka postów wyżej. Nawigację panela uruchamia się przesuwając palcem po ekranie. A w moim przypadku w Supli używam grup i kanałów więc jest OK.
Aktualizacje zaś nie wychodzą tak często aby odpalenie kompa i wgranie nowego softu nie wstając z fotela, było jakoś uciążliwe 😉
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lcreptiles

pzygmunt wrote: Mon Jun 03, 2024 7:35 am viewtopic.php?t=6212
Zaktualizowałem soft do wersji 2.8.61 w sterowniku jednej żaluzji i szczerze utknąłem. W aplikacji nic się nie zmieniło. Czy mogę prosić o dalsze wsparcie?
klew

lcreptiles wrote: Tue Jun 11, 2024 11:18 am
pzygmunt wrote: Mon Jun 03, 2024 7:35 am viewtopic.php?t=6212
Zaktualizowałem soft do wersji 2.8.61 w sterowniku jednej żaluzji i szczerze utknąłem. W aplikacji nic się nie zmieniło. Czy mogę prosić o dalsze wsparcie?
Wejdź na cloud.supla.org i zmień funkcję rolety na żaluzję fasadową.
Trzeba będzie też poprawić wszelkie sceny/grupy/harmonogramy itp, bo one nie lubią zmiany funkcji i taka zmiana powoduje usunięcie danego powiązania.
marcinju

gdzie szukac softu do żaluzji fasadowych pod suplę

Return to “Nowości”