Czujnik radarowy
-
kryczka
Witam. Czy używał ktoś takiego czujnika radarowego? Dodane to jest do guigeneric?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Wygląda podobnie jak ld2410 więc prawdopodobnie możesz użyć z GG wykorzystując OUT jako krańcówkę. Przez bt konfigurujesz sensor.kryczka wrote: Fri Jul 12, 2024 3:44 pm Witam. Czy używał ktoś takiego czujnika radarowego? Dodane to jest do guigeneric?
YoMan
-
Zibi
Bawiłem się podobnym czujnikiem. Bardzo polecam ja komunikowaniem się po uart. Za pomocą apki przez BT jak i przez uart możesz konfigurowac ustawienia czujnika.
Ja męczyłem się z nim 3h, żeby odpowiednio skonfigurować czujkę na fałszywe alarmy czy strefę w której ma wykrywać, ale warto czujnik godny polecenia.
Ja męczyłem się z nim 3h, żeby odpowiednio skonfigurować czujkę na fałszywe alarmy czy strefę w której ma wykrywać, ale warto czujnik godny polecenia.
-
kryczka
Kolego a OUT pod krańcówkę jak podpiąłeś? Na OUT jest stan niski czy wysoki? Dajesz rezystor 4,7k do plusa?
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Napisałem "prawdopodobnie" ergo nie podłączałemkryczka wrote: Wed Jul 24, 2024 10:12 amKolego a OUT pod krańcówkę jak podpiąłeś? Na OUT jest stan niski czy wysoki? Dajesz rezystor 4,7k do plusa?
Ja mam tylko sam czujnik podpięty do przekaźnika albo z wemosem do HA.
Co do wyjścia to instrukcja wyjaśnia, dodatkowo dodam że można to zmienić.
Pullupa nie dawałem, nie jest potrzebny.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan