Czujnik radarowy

kryczka

Witam. Czy używał ktoś takiego czujnika radarowego? Dodane to jest do guigeneric?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

kryczka wrote: Fri Jul 12, 2024 3:44 pm Witam. Czy używał ktoś takiego czujnika radarowego? Dodane to jest do guigeneric?
Wygląda podobnie jak ld2410 więc prawdopodobnie możesz użyć z GG wykorzystując OUT jako krańcówkę. Przez bt konfigurujesz sensor.
YoMan

Bawiłem się podobnym czujnikiem. Bardzo polecam ja komunikowaniem się po uart. Za pomocą apki przez BT jak i przez uart możesz konfigurowac ustawienia czujnika.
Ja męczyłem się z nim 3h, żeby odpowiednio skonfigurować czujkę na fałszywe alarmy czy strefę w której ma wykrywać, ale warto czujnik godny polecenia.
kryczka

YoMan wrote: Fri Jul 12, 2024 5:34 pm
kryczka wrote: Fri Jul 12, 2024 3:44 pm Witam. Czy używał ktoś takiego czujnika radarowego? Dodane to jest do guigeneric?
Wygląda podobnie jak ld2410 więc prawdopodobnie możesz użyć z GG wykorzystując OUT jako krańcówkę. Przez bt konfigurujesz sensor.
Kolego a OUT pod krańcówkę jak podpiąłeś? Na OUT jest stan niski czy wysoki? Dajesz rezystor 4,7k do plusa?
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

kryczka wrote: Wed Jul 24, 2024 10:12 am
YoMan wrote: Fri Jul 12, 2024 5:34 pm
Kolego a OUT pod krańcówkę jak podpiąłeś? Na OUT jest stan niski czy wysoki? Dajesz rezystor 4,7k do plusa?
Napisałem "prawdopodobnie" ergo nie podłączałem :)
Ja mam tylko sam czujnik podpięty do przekaźnika albo z wemosem do HA.
Co do wyjścia to instrukcja wyjaśnia, dodatkowo dodam że można to zmienić.
Pullupa nie dawałem, nie jest potrzebny.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

Return to “Ogólna dyskusja”