Zepsuty SRW-01 ???

Sterownik rolet
ArturGie

Tak jak pisałem wcześniej, działał i przestał wiec złe podłączenie nie wchodzi w grę, konfiguracja raczej tez (co prawda, zmieniałem po restarcie ustawienia czasów otwarcia itd ale i tak docelowo przywróciłem wartości fabryczne) Teraz poczekam kilka dni na zupełnie odłączonym i podłącze ponownie, celem sprawdzenia czy znów cudownie "ozdrowieje". Reklamacja chętnie ale urządzenie z 2020 roku. A naprawa pogwarancyjna podejrzewam ze cenowo wyjdzie tyle co nowy konkurencyjny produkt lub lepiej. :(
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

ArturGie wrote: Wed Jul 31, 2024 11:33 am Tak jak pisałem wcześniej, działał i przestał wiec złe podłączenie nie wchodzi w grę, konfiguracja raczej tez (co prawda, zmieniałem po restarcie ustawienia czasów otwarcia itd ale i tak docelowo przywróciłem wartości fabryczne) Teraz poczekam kilka dni na zupełnie odłączonym i podłącze ponownie, celem sprawdzenia czy znów cudownie "ozdrowieje". Reklamacja chętnie ale urządzenie z 2020 roku. A naprawa pogwarancyjna podejrzewam ze cenowo wyjdzie tyle co nowy konkurencyjny produkt lub lepiej. :(
Jak piszę, że masz przesłać to prześlij :D
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
denis789

Witam.
Tak jak u kolegów 4 sztuki nie reagują na nic :( i to z dnia na dzień reszta 10 szt. Śmiga jak złoto
Może ktoś naprawiał ?
Mirosław F.

denis789 wrote: Sun Aug 04, 2024 9:38 pm Witam.
Tak jak u kolegów 4 sztuki nie reagują na nic :( i to z dnia na dzień reszta 10 szt. Śmiga jak złoto
Może ktoś naprawiał ?
A może był jakiś powód, że 4 nagle przestały działać? Burza? Nie naprawiaj tylko zdemontuj i prześlij do nas.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
denis789

Ok pakuję i wysyłam:)
ArturGie

Hej !
Po wymianie sterownika na nowy, podłączeniu, zaktualizowaniu i kalibracji z aplikacji otwieranie bez problemu.
Z przycisków jak widać. Łapie czasem za podwójnym klikiem czasem jak sie podoba. Włącznik bistabilny.
Odstawiam problem albo ze sterami albo z ustawieniami ale nie widzę nigdzie nic co by mogło byc przyczyną.
Na samym przycisku bez podłączonego sterownika działa normalnie więc problem z przyciskiem wykluczam.

W załączeniu filmik ale mysle ze za wiele nie pomoże ;/

https://www.youtube.com/shorts/prnczg3H8I8
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 6:52 am Hej !
Po wymianie sterownika na nowy, podłączeniu, zaktualizowaniu i kalibracji z aplikacji otwieranie bez problemu.
Z przycisków jak widać. Łapie czasem za podwójnym klikiem czasem jak sie podoba. Włącznik bistabilny.
Odstawiam problem albo ze sterami albo z ustawieniami ale nie widzę nigdzie nic co by mogło byc przyczyną.
Na samym przycisku bez podłączonego sterownika działa normalnie więc problem z przyciskiem wykluczam.

Dziwnie to działa ;).
Roleta powinna ruszyć po przełączeniu przycisku w dół, a nie do góry. Nie masz tam tego przycisku podłączonego "do góry nogami"? Daj oba przełączniki w dół i wtedy tym lewym spróbuj do góry.

Odnośnie sprawdzenia działania przycisku - najprościej wziąć próbnik do 230 V i sprawdzać, czy po przełączeniu w dół pojawia się na zacisku napięcie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Mirosław F.

ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 6:52 am Hej !

Po pierwsze to w trybie konfiguracji zmień rodzaj przycisku na bistabilny. Po drugie spróbuj odsunąć przewody od modułu.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ArturGie

Po pierwsze to w trybie konfiguracji zmień rodzaj przycisku na bistabilny. Po drugie spróbuj odsunąć przewody od modułu.
Rodzaj przycisku ustawiony na bistabilny od samego początku. odsunąć przewody od modułu ..? Co przez to to rozumiesz ? Działa tak samo jak jest wyciągnięty z puszki elenktycznej. W samej puszce fakt dość ciasno ale puszka jest z rodzaju głębokich i jeszcze ją pogłębiłem dla wygody rozmieszczenia okablowania w środku.
Roleta powinna ruszyć po przełączeniu przycisku w dół, a nie do góry. Nie masz tam tego przycisku podłączonego "do góry nogami"? Daj oba przełączniki w dół i wtedy tym lewym spróbuj do góry.
Nie wydaje mi się. Sprawdzałem kilkukrotnie i podłączałem tez naprzemiennie. Sterownik zresztą podłączałem 1:1 tak jak miałem pierwszy który działał bezproblemowo wcześniej.
Odnośnie sprawdzenia działania przycisku - najprościej wziąć próbnik do 230 V i sprawdzać, czy po przełączeniu w dół pojawia się na zacisku napięcie.
Napięcie jest reakcji brak, to jedyna rzecz która mnie zastanawia.
Mirosław F.

ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 7:17 am
Rodzaj przycisku ustawiony na bistabilny od samego początku. odsunąć przewody od modułu ..? Co przez to to rozumiesz ? Działa tak samo jak jest wyciągnięty z puszki elenktycznej. W samej puszce fakt dość ciasno ale puszka jest z rodzaju głębokich i jeszcze ją pogłębiłem dla wygody rozmieszczenia okablowania w środku.
Nie wydaje mi się. Sprawdzałem kilkukrotnie i podłączałem tez naprzemiennie. Sterownik zresztą podłączałem 1:1 tak jak miałem pierwszy który działał bezproblemowo wcześniej.
Napięcie jest reakcji brak, to jedyna rzecz która mnie zastanawia.
Wyjmij to z puszki i pokaż podłączenie. Przycisk nie jest ustawiony na bistabilny. Wejdź w tryb konfiguracji i sprawdź proszę.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27

Return to “ZAMEL SRW-01”