Zepsuty SRW-01 ???
-
ArturGie
Tak jak pisałem wcześniej, działał i przestał wiec złe podłączenie nie wchodzi w grę, konfiguracja raczej tez (co prawda, zmieniałem po restarcie ustawienia czasów otwarcia itd ale i tak docelowo przywróciłem wartości fabryczne) Teraz poczekam kilka dni na zupełnie odłączonym i podłącze ponownie, celem sprawdzenia czy znów cudownie "ozdrowieje". Reklamacja chętnie ale urządzenie z 2020 roku. A naprawa pogwarancyjna podejrzewam ze cenowo wyjdzie tyle co nowy konkurencyjny produkt lub lepiej. 
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jak piszę, że masz przesłać to prześlijArturGie wrote: Wed Jul 31, 2024 11:33 am Tak jak pisałem wcześniej, działał i przestał wiec złe podłączenie nie wchodzi w grę, konfiguracja raczej tez (co prawda, zmieniałem po restarcie ustawienia czasów otwarcia itd ale i tak docelowo przywróciłem wartości fabryczne) Teraz poczekam kilka dni na zupełnie odłączonym i podłącze ponownie, celem sprawdzenia czy znów cudownie "ozdrowieje". Reklamacja chętnie ale urządzenie z 2020 roku. A naprawa pogwarancyjna podejrzewam ze cenowo wyjdzie tyle co nowy konkurencyjny produkt lub lepiej.![]()
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
denis789
Witam.
Tak jak u kolegów 4 sztuki nie reagują na nic
i to z dnia na dzień reszta 10 szt. Śmiga jak złoto
Może ktoś naprawiał ?
Tak jak u kolegów 4 sztuki nie reagują na nic
Może ktoś naprawiał ?
-
Mirosław F.
A może był jakiś powód, że 4 nagle przestały działać? Burza? Nie naprawiaj tylko zdemontuj i prześlij do nas.denis789 wrote: Sun Aug 04, 2024 9:38 pm Witam.
Tak jak u kolegów 4 sztuki nie reagują na nici to z dnia na dzień reszta 10 szt. Śmiga jak złoto
Może ktoś naprawiał ?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
ArturGie
Hej !
Po wymianie sterownika na nowy, podłączeniu, zaktualizowaniu i kalibracji z aplikacji otwieranie bez problemu.
Z przycisków jak widać. Łapie czasem za podwójnym klikiem czasem jak sie podoba. Włącznik bistabilny.
Odstawiam problem albo ze sterami albo z ustawieniami ale nie widzę nigdzie nic co by mogło byc przyczyną.
Na samym przycisku bez podłączonego sterownika działa normalnie więc problem z przyciskiem wykluczam.
W załączeniu filmik ale mysle ze za wiele nie pomoże ;/
https://www.youtube.com/shorts/prnczg3H8I8
Po wymianie sterownika na nowy, podłączeniu, zaktualizowaniu i kalibracji z aplikacji otwieranie bez problemu.
Z przycisków jak widać. Łapie czasem za podwójnym klikiem czasem jak sie podoba. Włącznik bistabilny.
Odstawiam problem albo ze sterami albo z ustawieniami ale nie widzę nigdzie nic co by mogło byc przyczyną.
Na samym przycisku bez podłączonego sterownika działa normalnie więc problem z przyciskiem wykluczam.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dziwnie to działaArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 6:52 am Hej !
Roleta powinna ruszyć po przełączeniu przycisku w dół, a nie do góry. Nie masz tam tego przycisku podłączonego "do góry nogami"? Daj oba przełączniki w dół i wtedy tym lewym spróbuj do góry.
Odnośnie sprawdzenia działania przycisku - najprościej wziąć próbnik do 230 V i sprawdzać, czy po przełączeniu w dół pojawia się na zacisku napięcie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Mirosław F.
Po pierwsze to w trybie konfiguracji zmień rodzaj przycisku na bistabilny. Po drugie spróbuj odsunąć przewody od modułu.ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 6:52 am Hej !
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
ArturGie
Rodzaj przycisku ustawiony na bistabilny od samego początku. odsunąć przewody od modułu ..? Co przez to to rozumiesz ? Działa tak samo jak jest wyciągnięty z puszki elenktycznej. W samej puszce fakt dość ciasno ale puszka jest z rodzaju głębokich i jeszcze ją pogłębiłem dla wygody rozmieszczenia okablowania w środku.Po pierwsze to w trybie konfiguracji zmień rodzaj przycisku na bistabilny. Po drugie spróbuj odsunąć przewody od modułu.
Nie wydaje mi się. Sprawdzałem kilkukrotnie i podłączałem tez naprzemiennie. Sterownik zresztą podłączałem 1:1 tak jak miałem pierwszy który działał bezproblemowo wcześniej.Roleta powinna ruszyć po przełączeniu przycisku w dół, a nie do góry. Nie masz tam tego przycisku podłączonego "do góry nogami"? Daj oba przełączniki w dół i wtedy tym lewym spróbuj do góry.
Napięcie jest reakcji brak, to jedyna rzecz która mnie zastanawia.Odnośnie sprawdzenia działania przycisku - najprościej wziąć próbnik do 230 V i sprawdzać, czy po przełączeniu w dół pojawia się na zacisku napięcie.
-
Mirosław F.
Wyjmij to z puszki i pokaż podłączenie. Przycisk nie jest ustawiony na bistabilny. Wejdź w tryb konfiguracji i sprawdź proszę.ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 7:17 amRodzaj przycisku ustawiony na bistabilny od samego początku. odsunąć przewody od modułu ..? Co przez to to rozumiesz ? Działa tak samo jak jest wyciągnięty z puszki elenktycznej. W samej puszce fakt dość ciasno ale puszka jest z rodzaju głębokich i jeszcze ją pogłębiłem dla wygody rozmieszczenia okablowania w środku.Po pierwsze to w trybie konfiguracji zmień rodzaj przycisku na bistabilny. Po drugie spróbuj odsunąć przewody od modułu.
Nie wydaje mi się. Sprawdzałem kilkukrotnie i podłączałem tez naprzemiennie. Sterownik zresztą podłączałem 1:1 tak jak miałem pierwszy który działał bezproblemowo wcześniej.Roleta powinna ruszyć po przełączeniu przycisku w dół, a nie do góry. Nie masz tam tego przycisku podłączonego "do góry nogami"? Daj oba przełączniki w dół i wtedy tym lewym spróbuj do góry.
Napięcie jest reakcji brak, to jedyna rzecz która mnie zastanawia.Odnośnie sprawdzenia działania przycisku - najprościej wziąć próbnik do 230 V i sprawdzać, czy po przełączeniu w dół pojawia się na zacisku napięcie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27