ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)

Mmof

klew wrote: Thu Jul 25, 2024 5:26 am
Mmof wrote: Thu Jul 25, 2024 4:35 am A więc od 19 lipca wskazania lekko się rozjechały ale to jest w marginesie błędu. Mew-02 4654,5 licznik PGE 4655,1 energia pobrana.
Mew-02 5693,6 PGE 5693,7 energia zwrócona.
Jakie były wartości początkowe?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mirosław F.

Dlaczego Ty wpisujesz wartość dodaną energii jako bilans wektorowy?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
klew

Mirosław F. wrote: Tue Jul 30, 2024 4:46 am Dlaczego Ty wpisujesz wartość dodaną energii jako bilans wektorowy?
PGE z reguły miało bilansowanie wektorowe, więc pewnie ten pomiar jest tutaj porównywany
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Mmof

Dokładnie tak jak Klew piszę ja mam bilans wektorowy dlatego mogę się tylko do niego odnieść 😉 a w poprzedniej MEW zgrywało mi się dość ładnie wszystko miałem jakiś 1% błędu ale nie wiadomo czy oszukiwał MEW czy PGE 🤣. Dzisiaj porównań jeszcze dalej jak to wygląda z licznikiem PGE. A dodatkowo stabilność połączenia jest bezbłędna nadal zostawiłem MEW na połączeniu tylko po kabelku i dodatkowo nie przypisałem mu stałego IP i jak do tej pory nie zauważyłem żadnych problemów.😀
A dodatkowo był bym za tym żeby móc zmieniać parametry wyświetlane jako główne w App nawet że względu na to że bilansowania są różne w różny firmach.
robertklepacki94

klew wrote: Fri Jul 19, 2024 6:02 am
robertklepacki94 wrote: Fri Jul 19, 2024 4:19 am Ja dopiero dziś w nocy założyłem do czasu brak :lol: :lol: :lol:
Konfiguracja prosta =, pierwszy raz zribiłem to przez apkę bo jakoś w nawyku mam przez 192........
Powiedzcie co jak dokładnie zachowują się te diody RBG ? Chciałbym testowo pomieszać fazy i obrućić np jeden przekładnik kierunkiem aby zobaczyć jak zachowują się LED,y :)
Jest kilka trybów pracy ledów. Aktualnie można to zmieniać w trybie cfg, ale już niedługo będzie można też przez cloud
A zdradzisz jak zachowują się diody w poszczególnych trybach ?
Zwłaszcza leżeli chodzi o Voltage level i Active power direction ?
Podejrzewam że w pozostałych trybach albo świecą albo nie :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

Zarówno dla mocy jak i napięcia definiuje się górny i dolny próg.
Przy mocy jest: zielona < dolny próg < niebieska < górny próg < czerwona
Dla napięcia: niebieska < dolny < zielona < górny < czerwona
Mmof

klew wrote: Tue Jul 30, 2024 7:27 pm Zarówno dla mocy jak i napięcia definiuje się górny i dolny próg.
Przy mocy jest: zielona < dolny próg < niebieska < górny próg < czerwona
Dla napięcia: niebieska < dolny < zielona < górny < czerwona
I działa to fajnie ja obecnie mam ustawione na moc i jest Ok. Tylko czasem taka mała choinka się świeci zielony, niebieski, zielony a czasem na odwrót 😄 ( Oczywiście żarcik)
Mirosław F.

43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Mmof

A takie dodtkowe pytanie czy była by możliwość zrobienia tak żeby pod "i" był wyświetlone czy MEW jest podłączony przez ETH czy po Wi-Fi będzie widać czy nie nastąpiła awaria np. LAN bo już miałem przypadek że spaliło mi wejście w routerze po burzy niby wszystko wytrzymało ale jednak jedno wejście padło.
klew

Mmof wrote: Wed Jul 31, 2024 6:52 pm A takie dodtkowe pytanie czy była by możliwość zrobienia tak żeby pod "i" był wyświetlone czy MEW jest podłączony przez ETH czy po Wi-Fi będzie widać czy nie nastąpiła awaria np. LAN bo już miałem przypadek że spaliło mi wejście w routerze po burzy niby wszystko wytrzymało ale jednak jedno wejście padło.
Wydaje mi się że nie powinno być danych WiFi gdy połączenie jest przez Ethernet

Return to “Nowości”