Widgety

kkkacper

Czy jest w planach aktualizacja widgetów tak, aby opcja jednoprzyciskowa zmieniała grafika w zależności od stanu? Zmiana z on na off przykładowo..
pzygmunt

Nie ma takich planów z prostej przyczyny. Wprowadzenie takiej funkcjonalności będzie mylące dla użytkowników dlatego, że Android limituje odświeżanie widżetów nie pozwalając aktualizować ich częściej niż co 30 min.
kkkacper

pzygmunt wrote: Sat Aug 10, 2024 7:52 am Nie ma takich planów z prostej przyczyny. Wprowadzenie takiej funkcjonalności będzie mylące dla użytkowników dlatego, że Android limituje odświeżanie widżetów nie pozwalając aktualizować ich częściej niż co 30 min.
Dzieki za odpowiedz.. a w takim ukladzie ustawienie dla widgetu jednoprzyciskowego osobnej ikony tez nie wchodzi w gre? :?:
pzygmunt

Co masz na myśli ?
kkkacper

No teraz jest na jednoprzyciskowy caly czas to sama ikona co jest mylace.. przykladowo ON i mozna myslec, ze po nacisnieciu cos sie zalaczy.. lepiej jakby mozna bylo ustawic ikone podwojna typu on/off pod widget, zeby dla mniej obytych dawalo do myslenia, ze przycisk ma funkcje "przelacz", a nie "wlacz" np.
pzygmunt

Przy wyłączniku zasilania masz jedną ikonę ?
Jaką funkcję kanału masz ustawioną ?
kkkacper

pzygmunt wrote: Sat Aug 10, 2024 11:17 am Przy wyłączniku zasilania masz jedną ikonę ?
Jaką funkcję kanału masz ustawioną ?
No widget jednoprzyciskowy przy ROW-02 przykładowo i funkcja "przelacz", wtedy ikona wskakuje ta ktora jest ustawiona zwykle na off .
pzygmunt

Powinieneś mieć do wyboru osobne przyciski dla on i off. Do "przełącz" nie trzeba więcej przycisków niż jeden.
kkkacper

No do on i off sa osobne, ale na widget z funkcja przelacz powinna byc jeszcze osobna, skoro on sie nie zmienia.. o to mi chodzilo :p
bulek68

Mam taki problem z nowym z nicfonem...

Zmieniałem telefon i nie jestem w stanie tego ogarnąć o ile wogóle da się coś w tej materii widgetów zrobić.
Pacjent Nothing Phone 2 na pokładzie android 14 i wygląda to jak na załączonym obrazku...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ogólna dyskusja”