Witam
Czy możliwajest zmiana pozycji termometru ( wyświetlania jego wskazania)? Innnymi słowy, czy można przeniść ikonę termometru w dowolne miejsce np. Pierwsza jest ikona danego elementu wykonawczego dla - bramy, furtki, poczfy, rolety, oświetlenia itp. a później ikona termometru bądź odwrotnie? I druga sprawa: czy można pogrupować termometry z różnych sonoff-ów w jednej lokalizacj?
Umiejscowienie termometru
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Aplikacja na telefonie sortuje alfabetycznie, jesli masz kilka lokalizacji to są one alfabetycznie sortowane, i każde urządzenie (kanał urządzenia) też jest alfabetycznie sortowane więc jeśli zmienisz nazwę termometru, bądź innego urządzenia to zmieni się kolejność w aplikacji, trzeba trochę pokombinować. O ile sie nie mylę nie można stworzyć lokalizacji w której będą tylko termometry, lecz mogę sie mylić, może ktoś dopełni moją wypowiedź 
-
ROUR
Dzieki za odpowiedź.
Przyznaję że aplikacja sortuje lokalizacje wg nazwy alfabetycznie. Również wewnątrz lokalizacji można poukładać poszczególne sonoffy alfabetycznie, ala już wewnątrz sonoffu nie byłemw stanie przesunąć kanałów. I tak opisując obrazowo dla supli basic termometr umiejscawia się jako końcowy element urządzenia, natomiast dla supli gate takie umiejscowienie występuje tylko przy wyborze funkcji "otwieranie drzwi" natomiast przy wyborze " bramy garażowe", "bramy wjazdowej" bądź "furtki" termometr umieszcza się na początku urządzenia inie mamożliwości alfabetycznego ułożenia. Trochę to niewygodne, gdyż wchodząc w aplikację celem wykonania konkretnej operacji musimy przechodzić w dół przez termometry (spełniające rolę informacyjną) i dopiero później mamy elementy wykonawcze.
Stąd też mój post dotyczący możliwości .przedunięcia lub grupowania.
Przyznaję że aplikacja sortuje lokalizacje wg nazwy alfabetycznie. Również wewnątrz lokalizacji można poukładać poszczególne sonoffy alfabetycznie, ala już wewnątrz sonoffu nie byłemw stanie przesunąć kanałów. I tak opisując obrazowo dla supli basic termometr umiejscawia się jako końcowy element urządzenia, natomiast dla supli gate takie umiejscowienie występuje tylko przy wyborze funkcji "otwieranie drzwi" natomiast przy wyborze " bramy garażowe", "bramy wjazdowej" bądź "furtki" termometr umieszcza się na początku urządzenia inie mamożliwości alfabetycznego ułożenia. Trochę to niewygodne, gdyż wchodząc w aplikację celem wykonania konkretnej operacji musimy przechodzić w dół przez termometry (spełniające rolę informacyjną) i dopiero później mamy elementy wykonawcze.
Stąd też mój post dotyczący możliwości .przedunięcia lub grupowania.
ROUR