Umiejscowienie termometru

ROUR

Witam
Czy możliwajest zmiana pozycji termometru ( wyświetlania jego wskazania)? Innnymi słowy, czy można przeniść ikonę termometru w dowolne miejsce np. Pierwsza jest ikona danego elementu wykonawczego dla - bramy, furtki, poczfy, rolety, oświetlenia itp. a później ikona termometru bądź odwrotnie? I druga sprawa: czy można pogrupować termometry z różnych sonoff-ów w jednej lokalizacj?
ROUR
miko1282
Has thanked: 1 time

Aplikacja na telefonie sortuje alfabetycznie, jesli masz kilka lokalizacji to są one alfabetycznie sortowane, i każde urządzenie (kanał urządzenia) też jest alfabetycznie sortowane więc jeśli zmienisz nazwę termometru, bądź innego urządzenia to zmieni się kolejność w aplikacji, trzeba trochę pokombinować. O ile sie nie mylę nie można stworzyć lokalizacji w której będą tylko termometry, lecz mogę sie mylić, może ktoś dopełni moją wypowiedź :D
ROUR

Dzieki za odpowiedź.
Przyznaję że aplikacja sortuje lokalizacje wg nazwy alfabetycznie. Również wewnątrz lokalizacji można poukładać poszczególne sonoffy alfabetycznie, ala już wewnątrz sonoffu nie byłemw stanie przesunąć kanałów. I tak opisując obrazowo dla supli basic termometr umiejscawia się jako końcowy element urządzenia, natomiast dla supli gate takie umiejscowienie występuje tylko przy wyborze funkcji "otwieranie drzwi" natomiast przy wyborze " bramy garażowe", "bramy wjazdowej" bądź "furtki" termometr umieszcza się na początku urządzenia inie mamożliwości alfabetycznego ułożenia. Trochę to niewygodne, gdyż wchodząc w aplikację celem wykonania konkretnej operacji musimy przechodzić w dół przez termometry (spełniające rolę informacyjną) i dopiero później mamy elementy wykonawcze.
Stąd też mój post dotyczący możliwości .przedunięcia lub grupowania.
ROUR
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

W następnej wersji clouda będzie można przypisywać kanały do lokalizacji.
ROUR

A kiedy pojawi się ta wersja?
ROUR

Return to “Pomoc”