Przywracanie ustawień domyślnych przycisku

pister65

Dzień dobry Mam problem z przyciskiem obsługującym rolety. Przycisk podwójny monostabilny domyślnie sterował roleta przez srw-01. Zmieniłem ustawienia by ten przycisk był sterujący (inne rolety, sceny) Wszystko fajnie działało ale gdy siadła sieć nie da się tym przyciskiem obsłużyć tej rolety, która była domyślna (inne tam gdzie nie zmieniałem funkcji działają bez wi fi).
Czy można jakąś kombinacją klawiszy przywrócić stan „pierwotny” przycisku czy też trzeba resetować sterownik mechanicznie?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Najprawdopodobniej nadpisałeś domyślną funkcję sterowania z poziomu cloud. W wyzwalaczach usuń to co
masz ustawione przy tym z wykrzyknikiem, a sterowanie grupą rolet ustaw na wieloklikach.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Ustawiasz to w tym samym miejscu w którym to zmieniłeś czyli w cloud w zakładce "Wyzwalacze akcji"
pister65

Może powinienem dodać że problem dotyczy sytuacji braku wi fi Jakaś grubsza awaria w okolicy. Czy bez sieci da się coś zrobić ?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Niestety bez sieci (a ściślej bez dostępu do Internetu) nie da się nic zrobić.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kurus

Zrób hotspota w telefonie moduł przełącz w tryb konfiguracji zmień mu dane do WiFi na hotspota i się połączy wejdź na cloud i zmień ustawienia dla wyzwalaczy.

Return to “Pomoc”