Dzień dobry Mam problem z przyciskiem obsługującym rolety. Przycisk podwójny monostabilny domyślnie sterował roleta przez srw-01. Zmieniłem ustawienia by ten przycisk był sterujący (inne rolety, sceny) Wszystko fajnie działało ale gdy siadła sieć nie da się tym przyciskiem obsłużyć tej rolety, która była domyślna (inne tam gdzie nie zmieniałem funkcji działają bez wi fi).
Czy można jakąś kombinacją klawiszy przywrócić stan „pierwotny” przycisku czy też trzeba resetować sterownik mechanicznie?
Przywracanie ustawień domyślnych przycisku
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Najprawdopodobniej nadpisałeś domyślną funkcję sterowania z poziomu cloud. W wyzwalaczach usuń to co
masz ustawione przy tym z wykrzyknikiem, a sterowanie grupą rolet ustaw na wieloklikach.
masz ustawione przy tym z wykrzyknikiem, a sterowanie grupą rolet ustaw na wieloklikach.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pister65
Może powinienem dodać że problem dotyczy sytuacji braku wi fi Jakaś grubsza awaria w okolicy. Czy bez sieci da się coś zrobić ?
-
kurus
Zrób hotspota w telefonie moduł przełącz w tryb konfiguracji zmień mu dane do WiFi na hotspota i się połączy wejdź na cloud i zmień ustawienia dla wyzwalaczy.