problem z sonofem mini

pawbuj

Mam problem z sonofem mini. Dostałem od kolegi sonoffy mini z zainstalowanym gui generic 1.3.6. Niestety sonoffy (3 sztuki) nie chcą wejść w tryb config tj. nie reagują na button ten gdzie miga dioda led. Co można zrobić , żeby móc je uruchomić ? Generlanie łączą się z suplą ale nie działa przycisk s1 i s2.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

pawbuj wrote: Wed Aug 28, 2024 6:43 am Mam problem z sonofem mini. Dostałem od kolegi sonoffy mini z zainstalowanym gui generic 1.3.6. Niestety sonoffy (3 sztuki) nie chcą wejść w tryb config tj. nie reagują na button ten gdzie miga dioda led. Co można zrobić , żeby móc je uruchomić ? Generlanie łączą się z suplą ale nie działa przycisk s1 i s2.
w GG są dwie możliwości wejścia w cfg wg tego co sobie ktoś skonfigurował: 10x click albo 5s hold - próbowałeś obu?
YoMan

Tak
Obie nie działają. Wyłączalem też ruter Pozostaje pewnie wgranie softu na nowo.
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

pawbuj wrote: Wed Aug 28, 2024 6:43 am ...Generlanie łączą się z suplą ale ...
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że sonoff-a widzisz w cloud-zie. Jeżeli tak, to na stronie tego urządzenia jest przycisk "Przełącz urządzenie w tryb konfiguracyjny".
edit; nie wiem, czy obecność tego przycisku nie pojawiła się w którejś kolejnej wersji softu ( :( ).
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

W wersji 1.3.6 to raczej jeszcze tego nie ma. Chyba weszło koło 5
Możesz spróbować wejść przez interfejs bez cfg - też nie pamiętam jak to wtedy działało.
Spróbuj odnaleźć adres IP (pod ikonką "i" albo szukaj na routerze) standardowe dane login/hasło: admin/pass
Na koniec pozostaje flashowanie od nowa
YoMan

dzięki za próby pomocy ale ten sonoff jest uszkodzony tj dostał zwarcie z innego sonoffa mini poprzez moduł roszczerzeń satela. Podpiąłem te 2 sonoffy pod jeden kanał wyjśc i był konflikt masy.

Return to “Ogólna dyskusja”