problem z sonofem mini
-
pawbuj
Mam problem z sonofem mini. Dostałem od kolegi sonoffy mini z zainstalowanym gui generic 1.3.6. Niestety sonoffy (3 sztuki) nie chcą wejść w tryb config tj. nie reagują na button ten gdzie miga dioda led. Co można zrobić , żeby móc je uruchomić ? Generlanie łączą się z suplą ale nie działa przycisk s1 i s2.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
w GG są dwie możliwości wejścia w cfg wg tego co sobie ktoś skonfigurował: 10x click albo 5s hold - próbowałeś obu?pawbuj wrote: Wed Aug 28, 2024 6:43 am Mam problem z sonofem mini. Dostałem od kolegi sonoffy mini z zainstalowanym gui generic 1.3.6. Niestety sonoffy (3 sztuki) nie chcą wejść w tryb config tj. nie reagują na button ten gdzie miga dioda led. Co można zrobić , żeby móc je uruchomić ? Generlanie łączą się z suplą ale nie działa przycisk s1 i s2.
YoMan
-
pawbuj
Tak
Obie nie działają. Wyłączalem też ruter Pozostaje pewnie wgranie softu na nowo.
Obie nie działają. Wyłączalem też ruter Pozostaje pewnie wgranie softu na nowo.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że sonoff-a widzisz w cloud-zie. Jeżeli tak, to na stronie tego urządzenia jest przycisk "Przełącz urządzenie w tryb konfiguracyjny".
edit; nie wiem, czy obecność tego przycisku nie pojawiła się w którejś kolejnej wersji softu (
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
W wersji 1.3.6 to raczej jeszcze tego nie ma. Chyba weszło koło 5
Możesz spróbować wejść przez interfejs bez cfg - też nie pamiętam jak to wtedy działało.
Spróbuj odnaleźć adres IP (pod ikonką "i" albo szukaj na routerze) standardowe dane login/hasło: admin/pass
Na koniec pozostaje flashowanie od nowa
Możesz spróbować wejść przez interfejs bez cfg - też nie pamiętam jak to wtedy działało.
Spróbuj odnaleźć adres IP (pod ikonką "i" albo szukaj na routerze) standardowe dane login/hasło: admin/pass
Na koniec pozostaje flashowanie od nowa
YoMan
-
pawbuj
dzięki za próby pomocy ale ten sonoff jest uszkodzony tj dostał zwarcie z innego sonoffa mini poprzez moduł roszczerzeń satela. Podpiąłem te 2 sonoffy pod jeden kanał wyjśc i był konflikt masy.