Proszę o informację jak podłączyć SBW-02/ANT do napędu NICE typu Robus 500 HS tak, żeby działała również funkcja furtki oraz żeby w aplikacji widoczny był status bramy i furtki (otwarta/zamknięta)
A1 - Lewy PP
A2 - Prawy Stop
11,14 PP
21,24 CLOSE
IN1/2 pod jeden z zacisków SCA.
Czas załączenia przekaźnika na cloud.supla.org, przy funkcji furtki ustaw na 0,5 do 1 sek.
Trzeba zmienić w ustawieniach Robusa funkcję wejścia CLOSE na "Otwórz częściowo".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wystarczy jeden ale jeśli chcesz aby obie ikony zmieniały swój stan to oba przy czym pamiętaj, że IN1/2 podłączasz pod jeden z zacisków OGI(SCA), a nie pod oba. Innymi słowy mostkujesz IN1 z IN2 i np. IN1 pod jeden z zacisków SCA.
Dziękuje,
podłączyłem jak napisałeś i wszystko działa. Obie ikony zmieniają status. Musiałem tylko włączyć "odwróconą logikę"
Martwi mnie tylko jedna sprawa. Napięcie na wyjściu A1 - Lewy PP A2 - Prawy Stop to 33V, co jest zgodnie z tym co napisane w instrukcji: "napięcie 24V (-30% +50%)". Tym samym takie napięcie trafia do przekaźnika SUPLA. Czy to nie za dużo?? Nie spalę go??
Podłączyłem na próbę zasilanie do przekaźnika z zasilacza 12V i wtedy też działa otwieranie i zamykanie, ale nie działają statusy otwarta/zamknięta