chcę wysłać powiadomienie z urządzenia
Code: Select all
Supla::Notification::SendFJak mogę wyciągnąć z clouda tę informację?
Code: Select all
Supla::Notification::SendFAktualnie urządzenie nie ma dostępu do nazwy ustawionej w Cloud.YoMan wrote: Thu Sep 12, 2024 2:29 pm Na razie wyłuskałem jak przesłać domyślną nazwę ustawioną w kodzie ale ją potem zmieniamy w cloud.
Jak mogę wyciągnąć z clouda tę informację?
Nie ma takiej wiadomości na interfejsie server-urządzenie.YoMan wrote: Thu Sep 12, 2024 4:28 pm Hmmm.... a nie powinno to być jakieś.... prostsze? Może w formie mapowania? Przecież komunikaty idą przez serwer
Boję się, że ktoś wpadnie na pomysł przesyłania danych do urządzenia za pomocą zmiany nazwy kanału :p
Nie powiem żeby nie korciło ...klew wrote: Thu Sep 12, 2024 5:03 pm
Boję się, że ktoś wpadnie na pomysł przesyłania danych do urządzenia za pomocą zmiany nazwy kanału :p
Możesz dodać issue, ale obawiam się że to utknie w poczekalni na lata.
jest to jakies rozwiązanie natomiast jakoś bardziej logiczne wydawalo mi się zeby zglaszal z nazwą w cloud - wtedy jest spojnie i bezkonfliktowo. Inaczej musisz zmieniac w dwoch miejscach nazwę jeżeli zmienisz umiejscowienie czujnika (lub dokładasz nowy ... lub robisz bazę czujnikow 1,2,3,... i po umiejscowieniu przypisujesz im nazwy w cloud - tak jak to sie robi z wszystkimim modułami)veeroos wrote: Wed Sep 18, 2024 12:49 pm A nie możesz na przykład zrobić komunikatu ustawianego w webserwerze, tak jak ja to zrobiłem w swoim czuj iku bateryjnym, wtedy zakładasz na przykład do kuchni czujnik i ustawiasz w webserwerze nazwę pomieszczenia. Nie musisz kanałów do tego ustawiać.