Nie aktualizowałem jeszcze ale jak wejdę na github to widzę to co poniżej.
CLOUD v24.08
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Dziś całkiem przypadkiem zauważyłem taki problem..
Na urządzeniu X mam ustawioną reakcję że jak je włączę to ma uruchomić urządzenie Y w moim przypadku jest to wentylator w łazience, odłączając urządzenie X od zasilania przypisana reakcja do niego się wykonuje, czyli włącza wentylator.
Na urządzeniu X mam ustawioną reakcję że jak je włączę to ma uruchomić urządzenie Y w moim przypadku jest to wentylator w łazience, odłączając urządzenie X od zasilania przypisana reakcja do niego się wykonuje, czyli włącza wentylator.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by kurus on Mon Sep 16, 2024 4:31 pm, edited 1 time in total.
-
Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale nic z tego Twojego opisu problemu nie rozumiem
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Co to za urządzenie?kurus wrote: ↑Mon Sep 16, 2024 4:08 pm Dziś całkiem przypadkiem zauważyłem taki problem..
Jeśli jest tam np jakiś przycisk, który może je włączyć, to utrata zasilania może zdarzyć włączyć gpio i powiadomić o tym serwer.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
Urządzenie to loratap sc500w soft gg, tak jest tam fizyczny włącznik bistabilny.klew wrote: ↑Mon Sep 16, 2024 4:41 pmCo to za urządzenie?kurus wrote: ↑Mon Sep 16, 2024 4:08 pm Dziś całkiem przypadkiem zauważyłem taki problem..
Jeśli jest tam np jakiś przycisk, który może je włączyć, to utrata zasilania może zdarzyć włączyć gpio i powiadomić o tym serwer.