Lew-02 bez stałego dostępu do internetu

TomaszPL

Chciałbym zamontować Lew-02 w garażu ale nie mam tam stałego dostępu do internetu. Przez jaki czas będzie on gromadził dane zanim przestanie lub zacznie nadpisywac. Czy jak raz na jakiś czas podepne go do hotspotu w telefonie to będzie ok?
klew

TomaszPL wrote: Tue Sep 24, 2024 10:40 am Chciałbym zamontować Lew-02 w garażu ale nie mam tam stałego dostępu do internetu. Przez jaki czas będzie on gromadził dane zanim przestanie lub zacznie nadpisywac. Czy jak raz na jakiś czas podepne go do hotspotu w telefonie to będzie ok?
Wszystkie liczniki energii w Supli nie gromadzą w sobie historii, ale zliczają zużycie.
Także wskazanie licznika będzie się zgadzać, ale nie będziesz miał poprawnej historii.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
TomaszPL

Czyli mam rozumieć że jak podłączę raz w miesiącu do hotspotu w telefonie to i tak nie będę miał poprawnej historii?
pzygmunt

Zgadza się. Po każdym podłączeniu cloud uśredni różnicę w użyciu i rozłoży ją proporcjonalnie pomiędzy momentami gdy licznik był online.
TomaszPL

No to lipa. Będę musiał kupić tradycyjny podlicznik.
klew

TomaszPL wrote: Tue Sep 24, 2024 3:55 pm No to lipa. Będę musiał kupić tradycyjny podlicznik.
Wydaje mi się że Shelly miało jakieś liczniki z dodatkową kartą pamięci do przechowywania historii.
Ewentualnie możesz postawić własny serwer Supli w sieci lokalnej z lew - ale to brzmi jak armata na komara
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Robert Błaszczak

Tak, Shelly ma coś takiego. 60 dni historii z 1-minutowym interwałem: https://www.shelly.com/en/products/shop ... -em-2x50-a

Tak swoją drogą, to może następne wersje LEWów i MEWów ze slotem na kartę microSD?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL LEW-02”