Lew-02 bez stałego dostępu do internetu
-
Chciałbym zamontować Lew-02 w garażu ale nie mam tam stałego dostępu do internetu. Przez jaki czas będzie on gromadził dane zanim przestanie lub zacznie nadpisywac. Czy jak raz na jakiś czas podepne go do hotspotu w telefonie to będzie ok?
-
Wszystkie liczniki energii w Supli nie gromadzą w sobie historii, ale zliczają zużycie.TomaszPL wrote: Tue Sep 24, 2024 10:40 am Chciałbym zamontować Lew-02 w garażu ale nie mam tam stałego dostępu do internetu. Przez jaki czas będzie on gromadził dane zanim przestanie lub zacznie nadpisywac. Czy jak raz na jakiś czas podepne go do hotspotu w telefonie to będzie ok?
Także wskazanie licznika będzie się zgadzać, ale nie będziesz miał poprawnej historii.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Czyli mam rozumieć że jak podłączę raz w miesiącu do hotspotu w telefonie to i tak nie będę miał poprawnej historii?
-
Zgadza się. Po każdym podłączeniu cloud uśredni różnicę w użyciu i rozłoży ją proporcjonalnie pomiędzy momentami gdy licznik był online.
-
No to lipa. Będę musiał kupić tradycyjny podlicznik.
-
Wydaje mi się że Shelly miało jakieś liczniki z dodatkową kartą pamięci do przechowywania historii.
Ewentualnie możesz postawić własny serwer Supli w sieci lokalnej z lew - ale to brzmi jak armata na komara
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Tak, Shelly ma coś takiego. 60 dni historii z 1-minutowym interwałem: https://www.shelly.com/en/products/shop ... -em-2x50-a
Tak swoją drogą, to może następne wersje LEWów i MEWów ze slotem na kartę microSD?
Tak swoją drogą, to może następne wersje LEWów i MEWów ze slotem na kartę microSD?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl