To nie jest faza testów. To jest faza uczenia. Stany licznika w aplikacji nie będą poprawne.uchnast.michal wrote: ↑Sat Sep 28, 2024 5:22 pm Gratulacje dla tych, którzy otrzymali szansę na testowanie. Zestaw wygląda bardzo obiecująco. Życzę powodzenia!
Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?
-
-
A ja się zapytam jakie to ma zasilanie?
mnie by się przydało coś na tej zasadzie na licznik gazowy który jest na zewnątrz domu w żółtej skrzynce. czyli zasilanie musiało by być bateryjne, jest coś takiego?
mnie by się przydało coś na tej zasadzie na licznik gazowy który jest na zewnątrz domu w żółtej skrzynce. czyli zasilanie musiało by być bateryjne, jest coś takiego?
-
Zasilanie z USB. Bateria tego nie uciągnie.
-
Do mnie paczka już przyszła W czwartek jak wrócę do domu to montuje.
Na kanale w Cloud trzeba coś ustawiać czy skupiamy się tylko na robieniu zdjęć ?
Na kanale w Cloud trzeba coś ustawiać czy skupiamy się tylko na robieniu zdjęć ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
W kanale cloud trzeba odpowiednio obrócić zdjęcie i zaznaczyć obszar liczydła. Trzeba też ustawić interwał robienia zdjęć nie częstszy niż co 1 godzinę.
-
Tak jeszcze informacyjnie, bo pierwsze paczki dochodzą do "trenerów" : urządzenia można dodawać do cloud.supla.org - nie musi być to na beta.
-
@ERGOenergia
Z chęcią pomogę...mogę wziąć 1szt do testów....mam 4 liczniki, które czytam na 868MHz przez WmBusMeters przez tuner TV na RPI ....na bieżąco będę miał porównanie
Z chęcią pomogę...mogę wziąć 1szt do testów....mam 4 liczniki, które czytam na 868MHz przez WmBusMeters przez tuner TV na RPI ....na bieżąco będę miał porównanie
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Niekoniecznie. Obecnie częstsze odczyty do zbierania danych dla sieci neuronowej nie są potrzebne, a nawet mogą wpłynąć na sieć negatywnie. Po naszej stronie siedzi człowiek i weryfikuje każde zdjęcie więc zwiększenie częstotliwości przy kilkudziesięciu licznikach generuje sporo pracy
-
Wiem że może nie związane to bezpośrednio z tematem testów sztucznej inteligencji,.ale jakby ktoś miał własny serwer może by coś takiego zrobił https://forbot.pl/forum/topic/17212-zda ... zy-obrazu/, dane skopiował do serwera , ja trochę za słaby jestem żeby to ogarnąć, ale może ktoś...
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4
https://github.com/v33r005
https://github.com/v33r005