Nowy interfejs dla liczników energii

robertklepacki94

Konarads wrote: Fri Sep 27, 2024 8:17 pm Witam. Posiadam kilka liczników energi do monitorowania instalacji fotowoltaiki. Byłem zachwycony z tych urządzeń. Z niezawodności, dokładności pomiarów i z rewelacyjnej aplikacji. Z wielkim zdziwieniem otworzyłem nową apke do liczników bo wszystko za co ja ceniłem przepadło. Pragnę nadmienić ze z uwagi na specyfikę moich instalacji wymagają one stałego dozoru który realizowałem tymi licznikami i apka jest uzywana kilkanascie razy dziennie. Wprawdzie wszystkie dane nadal są dostępne ale prostota i łatwość dostępu do najważniejszych informacji zniknęła. Szkoda że nia ma opcji wyboru powrotu do popr,edniej wersji.
A co dokładnie nie pasuje ci w nowej apce ? Czego ci brakuje względem starej ? Przecież tam się ilość danych zmieniła tylko na ,,+” .
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Lector

Czy w tym miejscu pojawi się opcja:
Energia czynna pobrana w tym miesiącu
Screenshot_20240928-052234.png
Pewnie dla wielu będzie to przydatne niż "aktualny stan" licznika.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
tsopel

Cześć, Nowy wygląd jest ok ale mam pomysł, pytanie. Może o tym nie wiem to proszę mnie oświecić :) . Na załączonym screnie widzimy okno po wejściu w suple i na start widzimy (przynajmniej ja widzę) sumę kWh od momentu podłączenia licznika, ta informacja nie ukrywam jest dla mnie zbędna dlatego czy jest możliwość ustawienia na starcie sumę kWh z danego miesiąca (od 01-31, cały miesiąc kalendarzowy)? byłoby to na pewno bardziej przydatne niż suma z kilkunastu miesięcy czy lat....

z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

tsopel wrote: Mon Sep 30, 2024 6:38 pm Cześć, Nowy wygląd jest ok ale mam pomysł, pytanie. Może o tym nie wiem to proszę mnie oświecić :) . Na załączonym screnie widzimy okno po wejściu w suple i na start widzimy (przynajmniej ja widzę) sumę kWh od momentu podłączenia licznika, ta informacja nie ukrywam jest dla mnie zbędna dlatego czy jest możliwość ustawienia na starcie sumę kWh z danego miesiąca (od 01-31, cały miesiąc kalendarzowy)? byłoby to na pewno bardziej przydatne niż suma z kilkunastu miesięcy czy lat....

z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam
Jeszcze nie ma takiej możliwości, ale jest w planach :)
tsopel

w takim razie czekam z niecierpliwością :)

pozdrawiam
Gitman

Skoro już się to tak rozbudowało to dla mnie super by było gdyby była tabelka z podsumowaniem zużycia z poprzedniego miesiąca. Porównuje co miesiąc zużycie z licznikiem taurona i jak zapomnę zrobić screena w ostatnim dniu miesiąca to później te dane nie są dostępne i trzeba je wydobywać z claud a tak by to dużo ułatwiło. Pomysł z tym żeby po wejściu w apke pokazywał zużycie z aktualnego miesiąca a nie łączne bardzo mi się podoba, czekam z niecierpliwością :D
mipolansk

Gitman wrote: Wed Oct 02, 2024 6:26 pm Skoro już się to tak rozbudowało to dla mnie super by było gdyby była tabelka z podsumowaniem zużycia z poprzedniego miesiąca. Porównuje co miesiąc zużycie z licznikiem taurona i jak zapomnę zrobić screena w ostatnim dniu miesiąca to później te dane nie są dostępne i trzeba je wydobywać z claud a tak by to dużo ułatwiło. Pomysł z tym żeby po wejściu w apke pokazywał zużycie z aktualnego miesiąca a nie łączne bardzo mi się podoba, czekam z niecierpliwością :D
A jak wejdziesz na wykres i wybierzesz zakres rok i agregację na miesiąc, to nie będzie dokładnie to co potrzebujesz?
slavko

Witajcie!
Ostatnia aktualizacja skłoniła mnie do założenia konta na forum :D
Ogólnie nie mam zastrzeżeń do interfejsu. Super, że aplikacja aktywnie jest rozwijana.
Ale przejdźmy do sedna. Zostałem posiadaczem licznika LEW-02 aby pomógł mi analizować zużycie energii ponieważ zastanawiam się nad przejściem z taryfy G11 na G12w i bardzo pomocna w tym była analiza historii z rankingiem dni tygodnia oraz rankingiem godzin.
Po aktualizacji panicznie szukam tych analiz w historii, ale nie mogę znaleźć :cry:

Pozdrawiam
pzygmunt

Te analizy niebawem wrócą do aplikacji.
mipolansk

slavko wrote: Wed Oct 02, 2024 7:23 pm Witajcie!
Ostatnia aktualizacja skłoniła mnie do założenia konta na forum :D
Ogólnie nie mam zastrzeżeń do interfejsu. Super, że aplikacja aktywnie jest rozwijana.
Ale przejdźmy do sedna. Zostałem posiadaczem licznika LEW-02 aby pomógł mi analizować zużycie energii ponieważ zastanawiam się nad przejściem z taryfy G11 na G12w i bardzo pomocna w tym była analiza historii z rankingiem dni tygodnia oraz rankingiem godzin.
Po aktualizacji panicznie szukam tych analiz w historii, ale nie mogę znaleźć :cry:

Pozdrawiam
Dzięki, że piszesz w jakim kontekście je używasz. Przywrócimy je i postaramy się, żeby były bardziej przydatne w tym kontekście :)

Return to “Nowości”