Termostat 0 10v krzywa grzewcza, sterownie pompą ciepła z klimatyzatora + AHU

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Maciek663
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Aa, nie znałem tego modułu i myślalem że masz shelly i jakis osobny dimmer.

Tutaj np. masz o tym temat, trzeba klasycznie posiadać programator, dobrać się do pinów zasilania, rx, tx i gpio0, wybrać w GG esp 32 i na gpio26 (wg rozpiski) ustawić dimmer.

https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=14991
Dzambalaja

Maciek663 wrote: Sun Sep 22, 2024 10:10 am Aa, nie znałem tego modułu i myślalem że masz shelly i jakis osobny dimmer.

Tutaj np. masz o tym temat, trzeba klasycznie posiadać programator, dobrać się do pinów zasilania, rx, tx i gpio0, wybrać w GG esp 32 i na gpio26 (wg rozpiski) ustawić dimmer.

https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=14991
właśnie zamówiłem esp z prrzewodami i coś bede się bawić a w razie czego jeszcze gdzieś znalazłem info że konwerter Satel USB-RS też jest wstanie to zrobić. jeszcze pytanie czy można tam jakoś samemu np predefiniowac jednostki czyli zamiast procentów by były wartości wypisane w watach tak jak ma to piec.
Dzambalaja

Konfiguracja niby prosta tyle ze gdy jedno zaprogramuje i w teorii dziala pod podpieciu 230V i zaprogramuje drugi to z clouda wywala pierwszy, DHCP wlaczone na routerach na ktorych testowalem, rerzerwacja adresu ip dla danego urzadzenia tez zrobiona a mimo to system przydziela ten sam ip i drugie urzadzenie zastepuje pierwsze...
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Może masz ten sam mac ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jak je programujesz?
Może ten sam GUID i AuthKey ustawiasz? One wtedy będą się wzajmenie z Clouda wyrzucać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Dzambalaja

Bezposrednio z GG wysylam softa, wczystko sie czysci wgrywa potem w zasadzie tylko nazwe sobie zmieniam reszta w sumie pozostaje bez zmian. Nastepny wgrywam juz na nowo wygenerowanego i teraz sprawdzilem i generuje mi dokldnie ten sam mac adress... wszystko idzie przez esp wroom 32.
Dzambalaja

i teraz jeszcze sprawdzam i nie jestem pewny czy pwm dziala nawet
Dzambalaja

nie wiem jakim cudem ale soft za kazdym razem wgrywal mi sie do esp a nie do dimmera....

Return to “Pomysły i koncepcje”